Femeia

Rețetă în pași

-

1Marinează cel puțin o oră carnea într-un amestec de sare, piper măcinat, usturoi zdrobit, rozmarin tocat fin și ulei de măsline. Topește zahărul într-o cratiță, adaugă vinul și eșalotele tăiate în jumătăți. Lasă sosul să scadă până ajunge la jumătate.

2Rumenește într-o tigaie cotletele până devin aurii, stropește-le cu sos de chili și dă-le la cuptor, la 190 de grade, pentru zece minute. Scoate din cuptor, acoperă carnea și las-o deoparte. Taie în bucăți potrivite păstăile de mazăre, ardeii grași, pătrunjelu­l și roșiile. Încinge puțin ulei și călește legumele 3-4 minute, apoi adaugă boabele de fasole, sare și piper după gust.

3Pentru piure, curăță și fierbe cartofii în apă cu sare. Scurge-i și pasează-i fin, împreună cu usturoiul pisat, rucola tăiată fin, laptele cald și untul moale, sare după gust. Servește cotletele de miel cu garnitură de piure, legume sotate și sos de vin roșu. 600 g cotlet de miel 2 crenguțe de rozmarin 2 căței de usturoi 2 linguri cu ulei de măsline 6 eșalote 2 linguri cu zahăr 250 ml vin roșu 2 linguri cu sos de chili 50 g păstăi de mazăre 100 g ardei gras colorat 50 g roșii 50 g fasole albă (din conservă) 50 g fasole roșie (din conservă) sare, piper negru pătrunjel verde

PENTRU PIURE:

400 g cartofi 2 căței de usturoi 100 g rucola 50 g unt 100 ml lapte

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania