Femeia

5 reguli numai bune vara

Zilele călduroase ne pun frumusețea la grele încercări. Cu câteva trucuri, poți face minuni chiar și în cele mai toride zile.

-

Umiditate mare și temperatur­i ridicate zile la rând? E normal, fiindcă-i vară! Învață să te bucuri de aceste zile orice ți-ar aduce vremea, relaxează-te în concediu, adoptând câteva gesturi care pot contracara punctele negative din acest anotimp.

1 Păr perfect curat

Poluarea este mai mare vara, părul se va murdări mai repede, își va pierde strălucire­a și culoarea se va estompa. Pentru a elimina aceste reziduuri din păr, adaugă un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu în cantitatea de șampon pe care o folosești de obicei la spălat. Acest truc te ajută să-ți salvezi culoarea părului și atunci când vei face baie în apă cu clor sau sărată.

2 Păstrează tenul curat

E bine să ai mereu în casă o bucată de papaia. E gustoasă și nutritivă, dar te și ajută să-ți cureți pielea de celulele moarte datorită enzimelor pe care le conține, va aduce un aspect radiant și va închide porii. Pasează puțină pulpă coaptă, ține-o pe pielea curată trei minute, apoi clătește. Simplu!

3 Evită coșurile

Fie că aplicăm pe față creme de protecție solară sau purtăm pălării ori șepci, pe linia părului pot apărea coșuri. Grăsimea din creme rămâne la baza firelor de păr, iar transpiraț­ia înfundă porii, lăsând câmp prielnic bacteriilo­r. Poți evita acest lucru neplăcut ștergând această zonă cu un tampon umezit în niște alcool sau o soluție antibacter­iană.

4 Picioare mereu fine

Orice metodă de epilare ai alege, lama de ras este un ajutor neprețuit în zilele cu situații de urgență. Specialișt­ii ne sfătuiesc să nu ne radem sub duș dacă vrem ca părul să fie tăiat cât mai aproape de piele și să prevenim rănirea, ci să așteptăm trei minute după ce am ieșit din duș, pentru a lăsa timp pielii să se răcorească și să-și recapete tonusul; altfel, va fi moale și aparatul nu va tăia firele în mod egal. Și încă un sfat util legat de aparatul de ras: pentru a-i menține cât mai mult timp funcțional­itatea, imediat după ce l-ai folosit, curăță-l, usucă-l și apoi picură pe lame 1-2 stropi de ulei care să împiedice oxidarea lor.

5Tălpi catifelate

Pentru a îndepărta eficient pielea întărită de pe călcâie, e bine să-ți pilești tălpile la finalul dușului, când pielea este bine înmuiată, la 2-3 zile. Iar pentru a le păstra mereu fine, poartă sandale sau papuci cu talpă groasă de cel puțin 1 centimetru; altfel, căldura asfaltului încinge picioarele, ele se umflă, iar tălpile se vor deshidrata de îndată. Poartă papuci și când nisipul este fierbinte, din același motiv.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania