Femeia

Bunătăți din rămășițe

-

Este aproape imposibil să nu fii nevoită să arunci câte un rest de mâncare, că este vorba fie despre câteva bucăți de friptură, fie de o tocăniță cu sau fără carne. Sau pâinea care s-a învechit ori ouăle pe care le-ai fiert într-un număr prea mare. Dar gata cu risipa! Cu puțină imaginație, poți transforma orice rămășiță într-un preparat cu totul neașteptat.

Ouă scoțiene

8 ouă fierte 2 ouă 700 g carne de vită tocată sare piper măcinat pesmet ulei de prăjit 800 g frunze de kale 2 linguri cu ceapă verde tăiată mărunt 3 căței de usturoi 100 g bacon 1-2 linguri cu ulei

Pune carnea tocată într-un castron, cele două ouă crude, condimente­ază cu sare și piper, amestecă. Adaugă 1-2 lingurițe cu pesmet, atât cât să obții o compoziție legată, dar nu foarte tare. Modelează cu palmele ude opt bile, aplatizeaz­ă-le între palme, pune în mijloc un ou fiert și dă-le apoi formă rotundă. Tăvălește-le prin pesmet și prăjește-le în baie de ulei. Scoate-le pe un șervet de hârtie. Spală frunzele de kale sub jet de apă și lasă-le într-un bol cu apă sărată 1-3 minute, cât să se înmoaie. Taie-le potrivit. Rumenește baconul tăiat în 1-2 linguri cu ulei, adaugă ceapa și usturoiul și, după câteva minute, frunzele de kale. Condimente­ază cu piper și sare și ține-le pe foc 2-3 minute. Servește salata caldă alături de ouăle scoțiene.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania