Femeia

Bunica Rock

Tina Turner, pentru că al ei este acest supranume transforma­t în renume, a dat peste cap toate statistici­le. Și toți bărbații.

-

Ocopilărie tristă, o primă căsnicie plină de patos și abuzuri, o revenire în forță la 40 de ani, o căsătorie nouă la peste 70 de ani. Un fel de tinerețe fără bătrânețe. S-a născut pe 26 noiembrie 1939, iar numele ei adevărat este Anna Mae Bullok. A fost lăsată de mică în grija bunicii, iar visul ei era să devină asistentă medicală. Nimic spectaculo­s. Până când…

Început vijelios

În 1956, Anna Mae și bunica se mută în Missouri, în Saint Louis. Anna Mae cânta deja cu plăcere în corul bisericii. Așa că, atunci când a primit cadou de ziua ei, la 17 ani, o seară la Club Manhattan, cel mai tare club de noapte din oraș, Anna Mae a fost în al nouălea cer. Când a văzut și concertul celor de la Kings of Rhythm, formația condusă de Ike Turner, a uitat cu totul visul de a deveni asistentă medicală. Trupa a invitat pe scenă curajoși din sală. Să-și încerce forțele. Talentul Annei Mae i-a lăsat fără respirație. Și la nici 18 ani Anna a devenit vocalista trupei. Și amanta saxofonist­ului.

Divorț fără stil

Ike i-a schimbat numele în Tina Turner, i-a scurtat rochiile, i-a devenit amant vijelios. În 1960 cei doi se căsătoresc în Mexic, deși Ike era bigam. Dar ea a a at târziu. În ne, succesul de scenă se transformă într-un coșmar în culise. Din ce în ce mai nemulțumit, Ike devine dependent de droguri, dar și de vocea Tinei. Se aruncă în brațele cocainei și cu pumnii asupra iubitei. Tina ar vrut să plece, dar n-avea curajul. Avea deja 37 de ani și doi copii când a făcut acest pas, după o bătaie cruntă primită de la Ike. Divorțul s-a nalizat abia în 1978, ea alegându-se doar cu numele de scenă.

Debut la 40 de ani

Energia Tinei, vocea senzaționa­lă, picioarele superbe și pasiunea cu care se dezlănțuia pe scenă au ajutat-o să înceapă, la 40 de ani, o carieră solo. Practic, un nou debut. Totul a început cu Rod Stewart și Hot Legs, melodia lui cu care Tina Turner a dat startul unei noi cariere, fulminantă. În 1983, Let’s Stay Together ajunge pe locul cinci în topul britanic.

 ??  ?? Tina Turner, cântăreața sex-simbol
Tina Turner, cântăreața sex-simbol

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania