Femeia

Cristiana Oprea: Îmi doresc să reprezint România la Campionatu­l European de Raliuri

-

Are 26 de ani, e plină de energie pozitivă și dă dovadă de un curaj extraordin­ar de a investi în cea mai mare pasiune a sa: cursele de mașini! Faceți cunoștință cu Cristiana Oprea, pilotul primului echipaj feminin românesc din ultimii 50 de ani care participă la un raliu în afara țării.

Cine ești tu, cum te descrii?

Sunt o femeie, o luptătoare și o optimistă care crede cu tărie că poate schimba lumea în bine. Oamenii mă văd impulsivă și poate chiar egoistă, însă realitatea mea este că, atunci când am un obiectiv, nimic nu mă poate opri. Sunt foarte hotărâtă să îmi urmez visul și proiectele până la capăt, pentru că întradevăr cred în ele.

Care e povestea ta? În ce moment a apărut pasiunea pentru mașini?

Cred că pasiunea a fost dintotdeau­na acolo, de când eram copil și mergeam cu ai mei în vacanțe prin țară. Am condus de la 18 ani și mașina a devenit foarte repede un refugiu și un mod de relaxare. Am început să scriu pe blog în joacă despre cele două mașini din familie, un altfel de review, în care automobilu­l devine personaj, capătă suflet și personalit­ate. Așa miam descoperit un drum cu potențial și de atunci privesc doar înainte.

Te-a susținut familia când ai decis să devii pilot de curse? Cum a reacționat?

Eu și mama suntem foarte apropiate și cred că neam acomodat împreună cu noile provocări. Ea a fost de la început (este și acum) principalu­l meu sponsor, team-manager și sfătuitor, lucru pentru care sunt extrem de recunoscăt­oare.

Care a fost drumul spre această carieră?

Drumul meu în automobili­sm este unul atipic, mai exact nu am niciun fel de „antecedent“în acest sport. Nu am practicat karting când eram mică, ba chiar, până în 2013, nici nu știam ce înseamnă o competiție auto. Am descoperit atmosfera de la curse din postura de copilot invitat la o etapă de viteză în coastă − mia plăcut enorm senzația din mașină și miam spus că este o provocare pe care vreau so înfrunt

 ??  ?? Am condus de la 18 ani și mașina a devenit foarte repede un refugiu și un mod de relaxare.
Am condus de la 18 ani și mașina a devenit foarte repede un refugiu și un mod de relaxare.
 ??  ?? Până în 2013, nici nu știam ce înseamnă o competiție auto.
Până în 2013, nici nu știam ce înseamnă o competiție auto.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania