Femeia

Munții Apuseni, un spectacol făurit de natură

-

Nu sunt genul de persoană care să poată sta locului, oricât de frumoase ar fi meleaguril­e pe care aș ajunge. De aceea, prefer circuitele ce-mi dau posibilita­tea să cunosc cât mai mult din ținutul respectiv. Așa am făcut în Munții Apuseni și am avut parte de una dintre cele mai frumoase călătorii din România.

Poarta spre

Templul Sfânt Chiar în Cetatea Alba Iulia poți studia care sunt cele mai importante puncte de interes din zona apuseană. La nici două ore de aici, m-am oprit la primele obiective de pe traseul meu: Cascada Pișoaia și Dealul cu Melci. Nu se poate una fără cealaltă, întrucât sunt față în față. În ciuda numelui amuzant, Cascada Pișoaia e destul de spectaculo­asă datorită înălțimii de 18 metri și creează, alături de împrejurim­i, o rezervație peisagisti­că de excepție. Dincolo de drum, am găsit o zonă geologică uluitoare și singulară în Ardeal: Dealul cu Melci. Numele este grăitor: roca formată în milioane de ani este plină de cochilii de melci pietrifica­te, compunând o priveliște nemaivăzut­ă.

Ocoale și un ghețar

Oricine ajunge în Apuseni trebuie să se oprească la Peștera Scărișoara, care ascunde cel mai mare ghețar subteran din

Într-o vacanță în Munții Apuseni, poți găsi tot ceea ce ai căutat vreodată: mirosul fânului proaspăt cosit, dealuri ce ți se întind la picioare, liniștea ce-ți face urechile să țiuie, monumente naturale ce-ți taie respirația, dar și o atmosferă tradiționa­lă pe care n-o vei uita prea curând.

 ??  ??
 ??  ?? Pișoaia, un nume puțin inspirat pentru asemenea frumusețe naturală
Pișoaia, un nume puțin inspirat pentru asemenea frumusețe naturală

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania