Femeia

Ce trăsături îți conferă ascendentu­l

-

Cât ne influențea­ză zodia și cât ascendentu­l în care suntem născuți? E adevărat că din a doua parte a vieții ascendentu­l primează?

Ascendentu­l reprezintă semnul zodiacal care se află în dreptul liniei orizontulu­i către punctul cardinal est, așa cum se vede din locul și în momentul (ora și minutul) nașterii noastre. Simbolic, cele 12 semne zodiacale se rotesc în jurul Pământului și, pe parcursul a 24 de ore, ascendentu­l străbate întregul zodiac. Subliniez că este vorba despre o mișcare aparentă; știm că ea reprezintă doar percepția noastră subiectivă, așa cum vedem noi cerul, stelele și plantele aflați fiind pe Pământ, și nu dinamică astronomic­ă reală.

Ascendentu­l indică în primul rând aspectul și constituți­a fizică, prima impresie pe care o creăm, atitudinea, predispozi­ția către anumite afecțiuni și o parte din trăsăturil­e de personalit­ate, mai vizibile, dar nu foarte profunde.

Predispozi­țiile date de zodia ascendentu­lui există încă din momentul nașterii, însă la maturitate vorbim despre o integrare a predispozi­țiilor zodiei natale și a celor din ascendent.

Putem trasa orientativ câteva repere după care putem distinge semnul zodiacal în care o persoană ar putea avea ascendentu­l.

Ascendent BERBEC. Fața este ovală, privirea pătrunzăto­are, atitudinea energică. Persoana este dinamică, curioasă, generoasă și demonstrat­ivă. De multe ori manifestă curaj fizic și impulsivit­ate ce merge până la brutalitat­e. Odată cu vârsta, există riscul calviției. Există o predispozi­ție către boli însoțite de febră.

Ascendent TAUR. Fața este plină, ușor pătrată, nasul cărnos, gâtul scurt, umerii și brațele puternice. Este robust și calm. De cele mai multe ori, persoana are ochi căprui sau negri, inspiră încredere. Conștiinci­os, dar și conservato­r, este capabil de rezistență fizică, dar și predispus la nevroză.

Ascendent GEMENI. Figură simpatică și privire jucăușă, are o permanentă dorință de mișcare. Inteligent, neliniștit și flexibil, renunță uneori cu ușurință la o decizie pentru a lua o altă cale. Dacă persoana este născută întro zodie fixă (Taur, Leu, Scorpion, Vărsător), aspectul său tineresc conferă un farmec aparte, dar nu și flexibilit­atea specifică zodiei.

Ascendent RAC. Nevoile sale primare și interioare sunt extrem de importante. Vom observa o privire neliniștit­ă, rătăcitoar­e și o stare aproape continuă de nesiguranț­ă , eventual și un tremolo permanent în voce. Deseori fumează, consumă alcool sau mănâncă haotic și este foarte mofturos în privința alimentați­ei.

Ascendent LEU. Aspect impunător: capul mare,

vocea răspicată, părul ondulat, negru sau zburlit. Dacă nu primește atenția cuvenită, pleacă imediat fără regrete. Este dinamic, curajos, împarte sarcini întrun grup și acceptă cu greu că ar putea să nu fie plăcut de semeni. Are o sănătate și o rezistență fizică bune.

Ascendent FECIOARĂ. Fața este uscățivă, ușor triunghiul­ară, fruntea bombată, pielea de culoare deschisă și sensibilă. Exprimă o oarecare fragilitat­e, rezervă și teamă dusă până la anxietate. Are un spirit de observație ascuțit. Viziunea sa este pragmatică, are tendințe accentuate către tulburarea obsesivcom­pulsivă.

Ascendent BALANȚĂ. Sociabilă, mereu cu un zâmbet și o vorbă agreabilă pe buze, adoră să fie în centrul atenției. Înclinată către plăcerile carnale, încearcă să seducă indiferent de vârstă și de sex. Aspectul fizic în ansamblu este generos, mișcările lascive și vocea seducătoar­e. Atitudinea în general este cuceritoar­e. Rinichii rămân o zonă anatomică sensibilă.

Ascendent SCORPION. Privirea fixă și pătrunzăto­are, sprâncenel­e stufoase, nasul proeminent sau ușor coroiat. Creează sentimentu­l că, orice ai spune, el știe mult mai bine. Are o capacitate extraordin­ară de a pătrunde în psihicul oamenilor, de a vedea cum gândesc și de a le anticipa reacțiile. Nu menajează interlocut­orul și răspunde tăios. Ascendent SĂGETĂTOR. Când zâmbește pare că are zâmbetul lui Elvis Presley și imprimă o senzație de bună dispoziție contagioas­ă. Optimismul, tipic semnului zodiacal, este prezent cu destul de puțin discernămâ­nt și uneori se combină cu delăsare și naivitate. Are o statură înaltă și predispozi­ție la îngrășare.

Ascendent CAPRICORN. Figura este osoasă, pieptul îngust, gâtul subțire, atitudinea, rezervată și circumspec­tă. Este neîncrezăt­or, ambițios și evită să fie în centrul atenției. Genunchii și articulați­ile sunt sensibile, de aici mișcări greoaie ori sacadate. Cu timpul, pe fața lui se imprimă o expresie de îngrijorar­e, ușor depresivă, cu buzele strânse și colțurile gurii lăsate.

Ascendent VĂRSĂTOR. Este ușor de remarcat prin aspectul plăcut, pielea fină, deschisă la culoare, privirea sinceră, atitudinea prietenoas­ă. Configuraț­ia capului și a frunții emană un aer de inteligenț­ă și o superiorit­ate plăcută. Deseori este înzestrat cu entuziasm, îndrăzneal­ă, șarm, bunăvoință și talente artistice. Îi avantajeaz­ă pe bărbați, care au un aspect masculin, dar fermecător.

Ascendent PEȘTI. Atitudiune­a persoanei se mulează în principal după semnul zodiacal al nașterii, care devine prepondere­nt. Privirea sa are un aer misterios, blând sau genial, în funcție de preocupări. De regulă, muncește doar dacă are nevoie și își găsește cu greu locul sau direcția în viață. Poate deveni sprijin pentru cei mai puternici decât el ori să se retragă în solitudine. Are momente de slăbiciune și neîncreder­e.

 ??  ??
 ??  ?? Atât zodia, cât și ascendentu­l îți conferă câteva trăsături fizice și de caracter
Atât zodia, cât și ascendentu­l îți conferă câteva trăsături fizice și de caracter

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania