Femeia

Ingredient­e surpriză

-

Au intrat oficial în rețetele celor mai bune produse pentru frumusețe. Interzise, controvers­ate sau doar aromate, acestea fac minuni pentru piele. Să le cunoaștem!

Cu siguranță știi că acidul hialuronic este cel mai bun prieten al tinereții, că retinolul șterge ridurile și că vitamina C ne aduce mai mult colagen în piele. Dar sunt sigură că nu știi mai nimic despre ce pot face cânepa, ceaiul verde, turmericul sau algele pentru îngrijirea pielii. Viitorul sună promițător în industria cosmetică și zi de zi noi ingredient­e ne ajută să ne păstrăm mai mult pielea catifelată.

Ceaiul verde

De la pungile de ceai aplicate pe ochi pentru reducerea cearcănelo­r și pungilor până la produse cosmetice nu este o cale atât de lungă. Matcha este o pulbere din frunze de ceai verde. Este o băutură interesant­ă, plină de antioxidan­ți, care stimulează metabolism­ul și imunitatea. Dar și pielea are de câștigat de pe urma ei. Pudra matcha este antiinflam­atoare și ajută la eliminarea toxinelor, ceea ce o recomandă pentru reducerea roșeții, iritațiilo­r și pentru calmarea acneei și rozaceei. De asemenea, studiile au arătat că stimulează producția de elastină și protejează pielea împotriva radicalilo­r liberi care pot duce la îmbătrânir­e prematură.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania