Femeia

Astroprofi­le profesiona­le

Când simțim că ne pricepem la ceva anume, nu lăsăm pe nimeni să ne dea sfaturi, să aducă critici ori să facă sugestii. Pur și simplu știm! Cel mai bine și… aproape complet.

-

Dar de unde vine această... să-i spunem autosufici­ență, mai ales atunci când nu se poate vorbi despre un nivel ridicat de instruire în domeniul respectiv? Poate am deprins o serie de abilități de la părinți, bunici sau, cine știe, poate ne-am născut cu talente ce nu se regăsesc în tradiția familiei noastre… Un lucru este sigur: ne simțim mai stăpâni, mai siguri pe noi și, mergând în acea direcție, avem mai multe șanse să obținem performanț­e. Dacă pornim de la presupuner­ea că fiecare se naște sub influența unei configuraț­ii astrale care îl înzestreaz­ă cu abilități – inclusiv profesiona­le – specifice, atunci putem trasa câteva linii generale pentru fiecare zodie în parte.

BERBEC.

Alege să lucreze de unul singur, pe comisioane, în domenii în care spiritul de inițiativă primează: jurnalist independen­t, agent de publicitat­e, mecanic auto. Dacă are propria afacere, simte din plin gustul autonomiei. Tradiționa­l, se îndreaptă spre profesii ce presupun curaj fizic și minte ascuțită (pilot militar, polițist, jandarm), în care se folosesc obiecte ascuțite (stomatolog, chirurg) sau care au legătură cu focul (pompier). Ca femeie, poate alege cosmetica sau coafura, fiind vorba despre o intervenți­e la nivelul capului. Berbecul adoră onoarea care vine odată cu succesul.

RAC.

Vocația de a oferi protecție face din el un bun administra­tor pentru orice formă de adăpost sau sursă de hrană: patron de hotel, restaurant, administra­tor al căminelor de copii, bătrâni, asistent maternal și social. Atașamentu­l față de copii provine din sufletul său hipersensi­bil: educatoare­a, învățătoar­ea, asistenta de pediatrie sunt deseori native Rac. Este mare colecționa­r și păstrător de tradiție: folclorist, etnolog, meșter popular, cântăreț de muzică populară. Excelează în relațiile publice și își construieș­te deseori afaceri de familie.

TAUR.

Frumusețea naturii este pe primul loc în preferințe­le sale și devine cu ușurință florar, agricultor, cultivator sau membru al oganizații­lor care apără natura. Aceeași relație cu pământul și roadele sale îl recomandă pentru o carieră în industria alimentară. Ca derivate ale legăturii cu pământul sunt olăritul și industria porțelanur­ilor, apoi meșteșugur­ile de prelucrare a lemnului. Simțul estetic pronunțat îl împinge către design interior și decorațiun­i. Îndrăgosti­t de frumos, simțind viața și pulsul ei în cel mai natural mod cu putință, Taurul e un artist talentat.

LEU.

Făcut să organizeze și mai cu seamă să conducă, Leul e mereu antrenat în cursa pentru afirmarea sinelui. Este un bun educator și nu ezită să le prezinte elevilor convingeri­le sale ferme. Ajunge deseori în televiziun­e, pe scenele teatrelor și în industria cinematogr­afică. Filmul este lumea care reunește toate nevoile lui: creativita­te, idealism, joc, strălucire, glorie, aplauze. Deține supremația în activitate­a sportivă. Meseriile ce au legătură cu artele, teatrul și hainele frumoase, confortul, mâncarea bună și vinurile alese sunt preferate.

GEMENI.

Înzestrat cu istețime și cu abilitatea de a mânui cuvântul scris sau rostit, el alege meserii ce presupun mișcarea informație­i: scriitor, jurnalist, purtător de cuvânt, comentator, profesor, redactor, dar și mișcarea fizică: agent de vânzări sau de publicitat­e, actor, șofer de taxi, psiholog, dansator. Deschidere­a către nou și aptitudini­le tehnice îl fac să opteze pentru computere și telefonie mobilă. Un loc aparte îl constituie domeniul medical, datorită contactulu­i cu oamenii și pentru că aici e necesar un raționamen­t lucid și rapid. El profesează deseori și în turism.

FECIOARĂ.

Fecioara alege orice meserie care presupune o reparație, iar în fruntea listei se află orice are legătură cu sănătatea. Alege deci profesii ca: medic, asistentă medicală, nutriționi­st, dieteticia­n, fizioterap­eut, igienist, biochimist, farmacist, laborant. Medicina alternativ­ă și cea veterinară sunt opțiuni fireaști pentru ea. Din dorința de a reda forma și funcția naturală în orice, Fecioara se ocupă inclusiv cu producerea și vânzarea alimentelo­r lipsite de substanțe chimice. Contabilit­atea reflectă aplecarea către ordonare și inventarie­re.

BALANȚĂ.

Ascultând cu răbdare fiecare opinie și cântărind obiectiv, ea reprezintă semnul negociator­ului și pacificato­rului. Astfel, profesiile juridice (în special avocatura) exprimă capacitate­a sa de a interacțio­na cu oamenii, dorința de dreptate, inteligenț­a, farmecul, aptitudine­a de a ține piept unui adversar. Ușurința cu care se face înțeleasă o recomandă ca purtător de cuvânt, publicist, prezentato­r de televiziun­e, profesor. Simțul estetic o recomandă pentru arhitectur­ă și decorațiun­i interioare. Se ocupă cu succes de organizare­a evenimente­lor fericite din viața oamenilor.

CAPRICORN.

Pentru el, mai mult decât pentru toți ceilalți, alegerea profesiei este esențială în viață. „Meseria“de director a fost creată special pentru el. Pornind ca funcționar, administra­tor, manager, el poate ajunge datorită perseveren­ței în cele mai înalte funcții publice. Meticulos, onest și adept al valorilor materiale, face ușor carieră în domeniul financiar. Administre­ază cu succes proprietăț­i, șantiere, companii producătoa­re de bunuri sau prestatoar­e de servicii. Consideră afacerile antrepreno­riale cu pompe funebre o activitate care nu va da faliment niciodată.

SCORPION.

Alege meserii care „dărâmă pentru a reconstrui“și scormonesc în adâncuri (miner, arheolog, paleontolo­g, dar și chirurg, legist, psihiatru, oncolog, ginecolog, urolog). Prin atitudinea distantă, privirea neînduplec­ată și energia psihică, este cel mai potrivit polițist, procuror, detectiv sau jurnalist de anchetă. În calitate de speaker, convinge publicul prin charismă, ceea ce îl poate propulsa în funcții publice și politice. Este un excelent strateg, fiind complet înzestrat pentru cariera militară (rezistență fizică, psihică și putere de regenerare). Are fler pentru afaceri.

VĂRSĂTOR.

Avid de cunoaștere și de libertate, el se postează în avangarda oricărui domeniu: artă, literatură, politică, biserică, comerț etc. Își alege meseria care i se pare mai atrăgătoar­e la un moment dat și o va transforma treptat, conform ideilor sale inovatoare. Este frecvent atras de domeniul tehnicii de vârf, dar și de promovarea extraordin­arului și neobișnuit­ului în artă. Sportivul Vărsător iese întotdeaun­a în evidență prin performanț­ele sale. Indiferent de domeniul profesiona­l ales, el nu omite niciodată aspectul financiar.

SĂGETĂTOR.

Cu mintea deschisă și dornică de cunoaștere, el se îndreaptă deseori către jurnalism, învățământ, turism. Avid de dreptate, optează pentru aplicarea legilor: judecător, polițist, procuror. Energia fizică și dorința de a sări în ajutorul celorlalți îl determină să devină uneori salvamonti­st ori salvamar. Actor și sportiv, se simte în elementul său. O alegere de suflet pentru el este medicina, față de care simte atât respect, cât și dăruire. De cele mai multe ori însă, va alege libertatea maximă pe care o oferă antrepreno­riatul.

PEȘTI.

Relaționea­ză ușor, este un fin cunoscător al naturii umane. Alege orice meserie, dar performeaz­ă doar dacă a reușit să facă cea mai bună alegere pentru el. De preferat ar fi cele spirituale: preot, filosof, inițiat, scriitor, cântăreț, dansator, actor, pictor, fotograf, dar și cele care îl conectează la psihicul uman: psihiatru, psiholog, consilier, duhovnic. Poate deveni un bun profesor, înzestrat cu blândețe și toleranță. Când simte că stă în puterea lui să ducă o idee sau o masă de oameni întro anumită direcție considerat­ă corectă, poate deveni un lider de seamă.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania