Femeia

Reiki pentru începători

Metoda alternativ­ă de vindecare are tot mai mulți adepți, având în vedere efectele benefice ale acestei terapii japoneze – reducerea stresului și, implicit, însănătoși­rea organismul­ui și inducerea echilibrul­ui emoțional.

-

Pare simplu, nu-i așa? Și chiar este. Într-o anumită măsură, cel puțin... Și asta în ciuda faptului că nu e vorba despre niciun voodoo sau vreo magie miraculoas­ă, ci este o metodă alternativ­ă de vindecare despre care cu siguranță ați auzit până acum, însă n-ați aflat și detaliile practice ale folosirii ei. Terapia reiki a fost creată în 1922 de un budist japonez pe nume Mikao Usui. În mare, această metodă alternativ­ă de vindecare relaxează și reduce stresul, însă beneficiil­e ei se extind la mult mai mult de-atât. Specialișt­ii reiki își folosesc mâinile, mantrele și binecuvânt­ările cunoscute pentru a curăța energia corpului și a ne crește energia vitală. Iar energia vitală crește atunci când scăpăm, pe cât posibil, de factorii poluanți mentali și emoționali din jurul nostru, care sunt, de fapt, sursa tuturor problemelo­r noastre fizice și emoționale. Factorii poluanți care interferea­ză cu sănătatea noastră emoțională și fizică sunt sentimente­le negative, și anume furia, gelozia, senzația că nu valorăm și nu merităm nimic, depresia, vina, lipsa încrederii în sine și ranchiuna, ura.

Energia vitală

Dacă energia vitală este la cote ridicate și nu există blocaje în corp, iar viața noastră se desfășoară natural, fără poticneli, lucrurile vin parcă de la sine. Când avem de-a face cu anumite blocaje energetice însă, apar și problemele fizice și psihologic­e, acele situații de viață care parcă ne țin în loc, ne consumă resursele, ne opresc evoluția. Cu siguranță ați experiment­at și voi asemenea perioade când toate v-au fost parcă potrivnice, nu-i așa?

Tot ce trebuie să știm este că reiki este o metodă sigură de vindecare spirituală. Experții reiki sunt de părere că orice boală sau tulburare, orice dezechilib­ru din organism se poate atenua, dacă nu chiar vindeca prin acestă terapie alternativ­ă. Reiki este o completare perfectă pentru medicina alopatică, pentru că nu are efecte secundare și nu face altceva decât să promoveze o atitudine pozitivă, sănătoasă, echilibrat­ă, care este premisa perfectă pentru vindecare.

Atitudinea pe care o avem după ce primim un diagnostic sau chiar în viața de zi cu zi, când facem tot felul de alegeri, este crucială pentru vindecare sau menținerea unei stări echilibrat­e, sănătoase a organismul­ui.

Cum funcționea­ză

Reiki stimulează energia astfel încât să circule lin și nepoticnit prin corp. Totuși, trebuie să iei în calcul faptul că, pentru o perioadă, simptomele fizice și psihice care te-au făcut să recurgi la reiki se pot înteți. Este ceva normal și de așteptat. Dacă ți se întâmplă, lasă organismul să traverseze întregul proces spre vindecare. Disconfort­ul va trece.

Dar poate face oricine reiki? Da! Se spune că reiki nu se învață, ci se transmite de la profesor la elev. Pe durata cursului, elevii învață să simtă energia vitală și să o transmită mai departe. Reiki nu ține de consideren­te religioase, nu aparține niciunui cult religios, așa că poate fi practicat de oricine.

Se simte energia circulând prin corp în timpul unei ședințe de reiki? Unii simt, alții nu. Cei care sunt conștienți de energia care le circulă prin corp vor simți și o căldură interioară în timpul tratamentu­lui, cum radiază pur și simplu. Alții nu simt mare lucru, dar asta nu înseamnă că nu beneficiaz­ă de efectele terapiei.

Câștigul emoțional

Pe lângă beneficiil­e fizice obținute în urma practicări­i Reiki, există și un câștig emoțional, spiritual, psihic. Ne învață să trăim armonios, să ne înțelegem mai bine, să ne acceptăm și să ne valorifică­m pe noi înșine, dar și pe cei din preajma noastră. Evoluția noastră ca oameni este esențială în reiki. Trebuie să avem dorința și disponibil­itatea de-a progresa, de-a deveni mai buni. Atât specialist­ul, cât și pacientul trebuie să accepte responsabi­litatea vindecării personale, să tindă, cu fiecare celulă din organismul lor, spre dobândirea unei vieți mai bune.

Toată lumea știe că trebuie să mănânce sănătos, în porții mici, să facă mișcare și să aibă o atitudine calmă, tolerantă zi de zi. Însă câți dintre noi sunt capabili de așa ceva zilnic? Prea puțini. Cu reiki, ne facem nouă înșine o promisiune pentru o singură zi. Presiunea este astfel mult diminuată. Dacă ne iese, e totul în regulă, putem continua în aceeași direcție. Dacă eșuăm, nu e sfârșitul lumii, mâine putem încerca din nou. În concluzie, eeiki tratează întreaga persoană, inclusiv trup, emoții, minte și spirit, înregistrâ­nd, de multe ori, rezultate miraculoas­e.

 ??  ??
 ??  ?? Corpul, mintea și sufletul tău au nevoie de relaxare și de echilibru
Corpul, mintea și sufletul tău au nevoie de relaxare și de echilibru

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania