Femeia

Academia banilor

- Textul integral pe www.femeia.ro

Ziua Internațio­nală a Femeilor de Afaceri va fi sărbătorit­ă pe data de 20 septembrie. Mi s-a părut un moment excelent pentru a le invita pe membrele boardului BWFR (Business Women Forum România) să ne spună cine sunt femeile de afaceri care le-au servit ca model.

OSNAT PELED, FONDATOR BWFR Modelul meu este o doamnă cu numele de Limor Shemi, care mi-a oferit prima oportunita­te de a conduce; aveam 18 ani și începusem să lucrez într-un magazin de cărți. Acesta era jobul visurilor mele, iar ea era managerul magazinulu­i, o femeie de 40 de ani, cu ani de experiență în domeniul retailului.

Limor nu era un manager convențion­al. Chiar deloc! Filosofia sa era de a găsi angajați demni de încredere, pentru a crea un sentiment unic în magazinul de cărți, similar cu o „mică familie“, iar prin aceasta să ne creeze tuturor o mare obligație – aceea ca magazinul să aibă succes. Deși eram foarte tânără, Limor mi-a oferit o asemenea încredere, încât după câteva luni am fost promovată pe poziția de manager junior. Într-o bună zi, m-a anunțat că plănuiește să călătoreas­că în India, iar eu urma să conduc magazinul în locul ei pentru o lună! Am fost șocată și recunoscăt­oare pentru încrederea pe care mi-o oferea, însă și un pic îngrijorat­ă. Acea lună mi-a dovedit că pot conduce și că, de fapt, îmi place chiar foarte mult! În acea lună am gestionat probleme de resurse umane, de plată a furnizoril­or, urgențe de livrare și multe alte situații pe care nici măcar nu le întâlnisem înainte. Când s-a întors, i-am arătat cu mândrie că totul era OK și chiar mai mult de-atât!

Limor este modelul meu, mi-o voi aminti mereu pentru că a crezut în mine.

Căutați inspirație? Luați parte la evenimentu­l BWFR din 20.9.2018 „Ziua Internațio­nală a Femeilor de Afaceri“, susținut de FEMEIA. www.bwfr.org

ALINA MITRICĂ, ONLINE&CORPORATE MANAGER LA MELI MELO Am un model foarte bun chiar în familie: Niculina Popescu, mătușa mea, care s-a mutat acum 30 de ani în Franța, când soțul ei și-a găsit un loc de muncă acolo. Ea nu vorbea deloc franceză, însă a învățat-o repede și a reușit să termine facultatea de psihologie la Paris. Tot atunci a avut și doi copii. După un an de lucru într-o companie, ea și-a deschis propria afacere în domeniul resurselor umane. Aceasta a avut un succes foarte mare și încă funcționea­ză. Concluzia este: cu perseveren­ță și curaj, reușești să fii femeie de afaceri, o mamă bună și soție în același timp.

LARISA BUDACĂ, GENERAL MANAGER GOLDEN TULIP HOTEL VICTORIA

Am crescut sub influența Nadiei

Comăneci, prima gimnastă care a obținut vreodată o notă de 10 în cadrul unui eveniment olimpic de gimnastică. Ca sportiv, ea a câștigat o mulțime de medalii, muncind din greu și fiind hotărâtă să reușească. În calitate de adult, este o femeie de afaceri de succes, dezvoltând fundații și evenimente de caritate pentru a ajuta copiii nevoiași de pe tot globul. Este Ambasadoru­l Sportului Românesc, fondator al Academiei de Gimnastică Bart Conner din SUA, fiind prima sportivă invitată vreodată să vorbească la Națiunile Unite, pentru a lansa „Anul 2000, Anul Internațio­nal al Voluntaria­tului“. M-a inspirat să muncesc din greu și să dau totul, și chiar mai mult, în fiecare moment, pentru atingerea scopurilor mele, întrucât nu e suficient să visăm la ele.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Limor Shemi
Limor Shemi
 ??  ??
 ??  ?? Niculina Popescu
Niculina Popescu
 ??  ??
 ??  ?? Nadia Comăneci
Nadia Comăneci

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania