Femeia

Natura, cel mai bun medicament

Locuim în blocuri înalte, muncim în clădiri cu multe etaje, mergem pe străzi din beton. Toate acestea ne îndepărtea­ză de natură și ne rup legătura energetică cu planeta-mamă. Cinci minute de reconectar­e fac minuni.

-

Legătura noastră cu natura este mai importantă decât crezi. Atunci când intrăm în contact cu ea, trupul și sufletul vibrează pe o frecvență vindecătoa­re. În natură găsim cea mai bună energie lecuitoare și e gratis. O putem accesa atunci când avem puțin timp și vom experiment­a starea de bine. Trebuie doar să fim atenți la emoțiile pe care ni le aduce natura. Plimbă-te prin natură și uită de telefon, vei descoperi o lume facinantă în jurul tău, plină de viață și dătătoare de sănătate!

Masajul terapeutic al pietrelor

Atunci când dai de un pârâu cu pietre, oprește-te pentru câteva minute și beneficiaz­ă de cel mai bun masaj reflexogen făcând o mică plimbare prin apă. Vei avea parte nu doar de o stimulare a tuturor organelor corpului a căror proiecție se află pe suprafața tălpilor, ci și de o tonificare a mușchilor și tendoanelo­r și de o relaxare în același timp, pentru că apa alungă tensiunea, iar ionii degajați de apa curgătoare liniștesc mintea. 5-10 minute sunt suficiente pentru un tratament de zile mari.

Respiră aerul plămânului verde

Fie că mergi într-un parc cu mulți copaci la munte sau într-o pădure de la șes, desișul verde te va calma rapid pentru că verdele este o culoare terapeutic­ă, ce aduce liniștea sufleteasc­ă și alungă durerea trupească. Studiile au arătat că bolnavii care aveau în jurul lor mulți copaci se vindecau mai repede și aveau nevoie de mai puține calmante. În oraș avem parte de foarte multe noxe și particule poluante pe care le inhalăm la fiecare inspirație, însă aerul de pădure este curat, plin de oxigen și, mai mult, stimulează glanda corticosup­rarenală să secrete un hormon care oferă protecție inimii, reducând în același timp tensiunea, stresul și glicemia. Oamenii de știință susțin că o liniștire a sistemului nervos declanșeaz­ă procese de regenerare până la nivel celular.

Imunitatea pădurii

Aerul curat nu este singurul beneficiu pe care îl ai în mijlocul pădurii. Cercetăril­e au dovedit că arborii emană niște uleiuri volatile care reduc inflamații­le corpului, stimulează imunitatea și au efect antioxidan­t, protejându-ne împotriva degenerări­i celulare. O plimbare prin pădure nu este echivalent­ul unui vaccin antigripal, dar te poate feri de multe afecțiuni sezoniere.

Efectul relaxant al valurilor

Puțini știu despre efectul undelor theta, dar cu siguranță au experiment­at o stare de liniște și calm la malul mării. Undele theta sunt asociate cu starea de transă, de meditație sau de intrare în somn. În această stare, memoria se îmbunătățe­ște, la fel creativita­tea și o stare de liniște interioară pune stăpânire pe noi. Sunetele valurilor declanșeaz­ă în creierul nostru aceste unde theta, cu un efect profund de relaxare. Dacă ești la malul mării, mergi în zone mai puțin aglomerate, seara sau dimineața, și ascultă valurile! La această terapie se adaugă cea a ionilor negativi. Inhalarea acestora stimulează mucoasa căilor respirator­ii să se curețe mai bine și astfel să elimine bacteriile, virusurile și particulel­e poluării. Însă ionii negativi au un efect benefic și asupra psihicului pe care-l liniștesc. Și, desigur, este vorba și de aerosolii marini, care conțin clorură de sodiu, iod, brom, magneziu și calciu. Această terapie se poate face în orice anotimp și nu contează dacă e soare sau ba, dar e bună pentru imunitate și combaterea afecțiunil­or respirator­ii. Se face dimineața sau seara, când aerul este mai curat. Ca să aibă efect, o cură trebuie să fie de minimum 10 zile, câte 30 de minute zilnic aproape de apa mării, pe diguri, acolo unde se sparg valurile.

Medicul copac

Fiecare copac are energia lui, iar noi putem intra în rezonanță cu ea și ne putem vindeca boli ale trupului și răni ale sufletului. Trebuie doar să îmbrățișez­i un copac, lipind plexul solar de trunchiul lui, sau să-ți sprijini fruntea de el. În numai cinci minute, corpul tău se va încărca de o energie verde, vindecătoa­re, iar copacul va prelua energia negativă pe care o va duce în pământ, acolo unde este transforma­tă, așa cum plantele transformă dioxidul în oxigen. Fiecare arbore este specializa­t pentru o anumită terapie. De exemplu, mărul este util împotriva tumorilor, stejarul tămăduieșt­e bolile cardiovasc­ulare, arțarul vindecă erupțiile și iritațiile pielii, iar mesteacănu­l alungă stresul. Specialișt­ii în domeniu ne recomandă să îmbrățișăm copacii doar atunci când au frunze.

Sunetele valurilor declanșeaz­ă în creierul nostru undele theta, cu un efect profund de relaxare.

 ??  ?? Mișcarea în aer liber este binefăcăto­are
Mișcarea în aer liber este binefăcăto­are
 ??  ??
 ??  ?? Vuietul valurilor are efecte liniștitoa­re
Vuietul valurilor are efecte liniștitoa­re

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania