Gradina Mea de Vis

Nemțișor cu flori splendide

-

Vara, straturile se umplu de florile nemțișorul­ui (Delphinium), pe tulpini înalte și în nuanțe de albastru, alb, roz și violet. Planta preferă un sol

bogat în substanțe nutritive și permeabil. Lăstarii tineri trebuie protejați de melci. În plus, plantele nu trebuie să stea prea înghesuite în strat, pentru ca frunzele să se usuce bine după ploaie și să nu devină sensibile la făinare. Scurtarea tulpinilor ofilite până la 10-15 cm deasupra solului și administra­rea concomiten­tă a unui îngrășămân­t pentru tufe va stimula o a doua înflorire, care are loc vara târziu și este ceva mai puțin bogată. În grădină cresc foarte bine soiurile care se înmulțesc prin butași sau prin separare. Din această grupă fac parte serii precum Elatum și Belladonna.

Plantele au nevoie de mai mult timp de dezvoltare decât hibrizii Pacific cultivați din semințe, dar au o viață mai lungă. Soiurile din seria

New Millenium sunt mult îmbunătăți­te.

1 ‘Finsteraar­horn’ este un soi Foerster plin de vitalitate. Acest soi Elatum înflorește în iunie-iulie și în septembrie.

2 ‘Dusky Maidens’ atinge 1,60 m înălțime. Soiul face parte din seria nouă New-Millenium.

3 ‘Galahad’ face parte din grupa veche a hibrizilor Pacific care au o viață scurtă, grupă care este înlocuită din ce în ce mai frecvent cu noile varietăți moderne New-Millenium.

4 ‘Ballkleid’ este un soi Belladonna cu formă compactă și infloresce­nțe ramificate vaporos

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania