Ioana

TORT raw-vegan cu vișine

-

Ingredient­e. Blat: 100 grame migdale hidratate peste noapte și decojite 1 lingură cacao organică 50 grame fulgi de ovăz 25 ml unt de cocos topit și răcit sirop de arțar după gust 1 linguriță extract de vanilie. Cremă: 350 grame caju hidratat peste noapte 300 grame vișine fără sâmburi, bine scurse 75 ml unt de cocos topit sirop de arțar după gust 2 lingurițe extract de vanilie

Decor: 1 ciocolată raw-vegană vișine

Mai ales vara, un tort raw-vegan este o alegere excelentă! De ce? Pentru că:

• Este făcut din ingredient­e sănătoase și nu se bazează pe produse de origine animală (deci poate fi consumat și de persoanele care au nevoie/ își doresc să excludă din alimentați­e astfel de produse);

• Nu e nevoie de mult timp sau de multe ingredient­e. Și sigur va ieși perfect: congelator­ul e cel mai bun prieten al torturilor de acest gen. Astfel, vă puteți bucura de o minunăție 2 în 1: și prăjitură, și înghețată!

MOD DE PREPARARE

1. Se prepara blatul râșnind migdalele (ori mărunțindu-le în robot cu lama în S). 2. Se adaugă toate ingredient­ele în robotul cu lama în S și se mixează până se obține un aluat dens și lipicios. 3. Se transferă compoziția în tava de tort cu inel detașabil (Ø 19 cm), se presează bine și se lasă la rece.

4. Pentru prepararea cremei, se pun toate ingredient­ele în blender și se începe mixarea, până se obține o cremă fină; dacă e nevoie, se adaugă puțină apă și/sau îndulcitor.

5. Se scoate forma de tort de la rece și se toarnă crema; se dă la congelator trei ore sau până îngheață bine.

6. Se topește ciocolata raw-vegană (dar nu la temperatur­i de peste 40ºc).

7. Se scoate tortul din formă și se așază pe platou.

8. Se toarnă ciocolata topită și se lipesc vișinele. (Dacă nu găsiți de cumpărat ciocolată raw, o preparați acasă).

9. Se lasă tortul la congelator.

10. Înainte de servire cu 15-20 de minute, se scoate tortul pe masă și se porționeaz­ă.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania