Ioana

Pas cu pas

Relaxată, odihnită, strălucito­are, mai frumoasă – așa te-ai întors din vacanța de la mare.

-

9 sfaturi pentru un bronz de durată

Chiar dacă mai este ceva timp până când vine toamna, ne dorim să avem cât mai mult timp pielea arămie, frumos bronzată de soare. Iată ce să faci:

1 LOȚIUNI DE DUPĂ PLAJĂ

Cremele after-sun sunt un musthave în bagajul de vacanță al fiecăreia dintre noi. Ele au rolul de a calma și răcori pielea. Hidratează și repară, atunci când ai exagerat cu expunerea la soare. Dacă le folosești constant, vei observa cum pielea va rămâne mai mult timp bronzată și vei preveni descuamare­a, atât de inestetică.

2 LICHIDELE SUNT VITALE

Ca pielea să rămână catifelată și să își păstreze culoarea frumoasă din timpul verii, hidratarea e foarte importantă. Apa plată e de preferat. Renunță măcaracum la sucurile foarte dulci sau la băuturile carbogazoa­se.

3 NE PLAC LOȚIUNILE STRĂLUCITO­ARE

Bronzul arată mult mai bine dacă are strălucire. Folosește un ulei cu particule strălucito­are pentru a-ți pune optim în valoare pielea frumoasă.

4 MĂȘTILE PENTRU TEN – UN MUST-HAVE

Pielea este agresată pe timpul verii: căldură puternică, praf, transpiraț­ie, toate își pun amprenta pe tenul tău. Ca atare, trebuie să-i dai un plus de energie. O mască hidratantă este exact ceea ce are el nevoie. Că o prepari chiar tu, din ingredient­e potrivite pielii, sau folosești una dermatocos­metică, nu uita s-o aplici cel puțin o dată pe săptămână.

5 NU RENUNȚA LA CREMA DE FAȚĂ

Tenul se decoloreaz­ă cel mai repede și trebuie căutate ajutoare pentru a-i menține culoarea mai mult timp. O cremă cu aloe vera e potrivită în această situație. Poți alege o loțiune care să conțină un strop de autobronza­nt.

6 DUȘ DE PLĂCERE

Renunță la băile lungi, cu apă fierbinte. În această perioadă se poartă dușurile cu apă călduță, care nu agresează pielea. Masează-te cu mișcări delicate, folosind un gel de duș hidratant, în niciun caz exfoliant.

7 LOȚIUNILE AUTOBRONZA­NTE, LA ÎNDEMÂNĂ

Ele te scot din încurcătur­ă, dar te pot și încurca, dacă nu le aplici corect. Înainte de a le utiliza, trebuie să faci un peeling pentru a îndepărta celulele moarte și a uniformiza pielea. Folosește mai întâi o loțiune hidratantă și masează cu blândețe până ce intră în piele.

Alege nuanța autobronza­ntă care să te pună în valoare, nu exagera optând pentru o culoare foarte închisă dacă tenul tău natural este pal. După plicarea autobronza­ntului, spală-te foarte bine pe mâini ca să preîntâmpi­ni efectul de pă tare a palmelor.

8 MĂNÂNCĂ LEGUME ȘI FRUCTE COLORATE

Legumele și fructele proaspete, cum ar fi morcovii, ananasul și căpșunele, îi furnizează corpului multe vitamine și totodată ajută pielea să rămână mai multă vreme arămie.

9 PEELING O DATĂ PE SĂPTĂMÂNĂ

Celulele moarte trebuie îndepărtat­e. Odată ce ai scăpat de ele, vei observa că bronzul va fi și mai strălucito­r. Nu folosi însă produse care să-ți agreseze pielea!

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania