Ioana

Beauty expert

Hiperpigme­ntarea pielii se manifestă de obicei prin pete întunecate, de culoare neuniformă, ce apar pe tot corpul. Responsabi­lă de asta e producția excesivă de melanină.

- Irina Stănescu beauty editor Ioana

6 alimente care te scapă de petele de pe față

Hiperpigme­ntarea e provocată, printre altele, de expunerea la soare, de anumite afecțiuni, de vârstă sau sarcină. Înainte de a consulta dermatolog­ul, îți propunem să apelezi la tratamente din natură.

2. Cartofii

îți sunt și ei de ajutor. Ei conțin o enzimă cu efect de albire. Cojește cartoful, feliază-l și stropește-l cu puțină apă. Masează-te apoi pe față. Vei observa că, după câteva zile, petele se vor estompa.

1. Lămâile

conțin acid citric, care ajută la albirea pielii, fiind printre cele mai populare remedii împotriva hiperpigme­ntării. Îmbibă în zeamă de lămâie un tampon și tamponează zonele afectate. Clătește-te după 15 minute. Poți aplica acest tratament chiar și de două ori pe zi. Alternativ, prepară o mască cu zeamă de lămâie și miere. Dacă pielea este mai sensibilă, diluează zeama cu puțină apă.

3. Oțetul de cidru

este perfect pentru iluminarea feței. Amestecă-l cu puțină apă (de preferat, în cantități egale) și aplică-l pe față. Acest tratament se poate face de două ori pe zi.

4. Turmericul are capacitate­a de a albi pielea. Amestecă o linguriță cu pulbere de turmeric cu zeamă de lămâie. Masează pasta pe zona afectată și las-o să acționeze 20 de minute. După ce te-ai clătit, trebuie să eviți expunerea la soare preț de o oră.

5. Portocala

conține o cantitate mare de vitamina C. Chiar și coaja este foarte bună pentru a soluționa problema cu care te confrunți. Amestecă o linguriță cu zeamă de lămâie cu puțin lapte și miere și o lingură de coajă rasă de portocală. Tratamentu­l se poate face de patru ori pe săptămână.

6. Avocado

este bogat în grăsimi, vitamina C și acizi sănătoși. Pasează-l până obții o pastă groasă și aplică-l pe piele. După o jumătate de oră, îndepărtea­ză-l cu apă călduță.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania