Ioana

Cum se face

Oricine știe că trebuie să citească eticheta unui produs alimentar înainte de a-l cumpăra. Dar știm cu toții să descifrăm mesajul inscripțio­nat?

-

Citește corect eticheta Cine se teme de Baubau

Dacă ții la sănătate, este bine să citești cu atenție eticheta produselor pe care le cumperi. Informații­le care sunt înscrise pe etichete sunt de obicei codificate și prescurtat­e. Nu trebuie să ții seama doar de termenul de expirare, de

E-uri, de tipul sau cantitatea de grăsimi, ci și de existența anumitor substanțe alergene.

E-urile sunt aditivi alimentari care au scopul de a conserva și proteja alimentele de descompune­re. vine de la Europa, iar litera este urmată de câteva cifre care codifică substanța. Nu însă toți aditivii sunt nocivi, așa că nu trebuie să te sperii când vezi lista de E-uri. Coloranții naturali nu îți afectează

Esănătatea. Nici aditivii inofensivi. Valorile nutriționa­le se referă la tipul de grăsimi, cantitatea lor, numărul caloriilor, cantitatea de sare, de fibre, de zaharuri, de proteine și vitamine. Dacă suferi de boli cronice sau interdicți­i alimentare de orice fel, trebuie să știi ce alimente să eviți. Conținutul nutritiv se specifică de obicei raportat la 100 g.

Cei cu intoleranț­ă la gluten sau lactoză trebuie să caute orice mențiune de acest fel pe etichetă. De asemenea, alergicii la nuci sau susan trebuie să citească cu atenție ce scrie pe etichete. Nu uita să verifici, desigur, data de expirare și nu cumpăra produse care nu menționeaz­ă termenul limită.

 ??  ?? E-urile sunt aditivi alimentari care au scopul de a conserva și a proteja alimentele de descompune­re.
E-urile sunt aditivi alimentari care au scopul de a conserva și a proteja alimentele de descompune­re.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania