Ioana

Frumusețe

Scrie-mi pe adresa irina.stanescu@burda.ro sau lasă-mi un comentariu pe pagina noastră de Facebook și îți voi răspunde imediat ca să te ajut în problemele tale de îngrijire.

-

Q Corina,, via e-mail: Mai ales vara, am observat că îmi apar puncte roșii și coșuri pe spate. Nu reușesc să scap de ele și, din păcate, nu pot să mai port rochii cu spatele gol sau maiouri.

Ce ar fi de făcut?

A

Căldura este una dintre cauzele problemei cu care te confrunți. O altă cauză pot fi produsele folosite la duș. Nu este vorba numai despre cele de curățare corporală, ci și de șampon (în cazul în care te speli pe cap când faci duș). Este bine să ai la îndemână un gel de duș cu ph neutru. Nu uita nici de peeling, care ar trebui făcut cel puțin o dată pe săptămână. Folosește o perie cu mâner lung pentru a ajunge ușor la zona afectată. De ajutor poate fi și o mască din ceai de mușețel și argilă, care va absorbi impurități­le ce cauzează acneea. Renunță, în același timp, la hainele din materiale sintetice. Q Ileana (34), Caraș-severin: M-am hotărât să-mi schimb frizura, însă aș vrea să aleg ceva care să mă avantajeze, care să nu mă îmbătrânea­scă. Trebuie să țin cont de ceva atunci când aleg o anumită lungime de păr?

A

Dragă Ileana, atunci când vrei să faci o schimbare radicală, este bine să te consulți în primul rând cu un stilist. El este cel mai în măsură să te sfătuiască în acest sens. Apoi, ține cont de câteva aspecte: dacă părul este prea scurt, este posibil ca efectul obținut să fie invers decât cel pe care-l dorești. Bobul lung, de exemplu, avantajeaz­ă marea majoritate a figurilor, în timp ce o tunsoare pixie nu. Părul lung adaugă câțiva ani în plus, mai ales dacă tunsoarea nu este una bine definită. Același lucru e valabil și pentru o nuanță foarte închisă. Q Alida (41), București: Peste câteva săptămâni va avea loc nunta prietenei mele. Am ales o pereche de sandale foarte frumoase, însă observ că picioarele mele nu au totuși aspectul pe care mi l-aș dori.

A

Draga mea, mai ales în timpul verii trebuie să punem accent pe îngrijirea picioarelo­r. Pedichiura nu trebuie lăsată pe locul doi. Pe lângă asta, un rol important îl au pantofii pe care îi porți zi de zi. Dacă ești adepta tocurilor înalte, este bine ca, din când în când, să relaxezi picioarele. Să revenim însă la îngrijire: îndepărtea­ză pielițele inestetice și scurtează unghiile. Folosește o mască și un gomaj pentru călcâie sau aplică ulei de măsline pe tălpi, de preferință seara, ca el să fie absorbit în piele.

Ioana (23), via e-mail: Deși știu că această problemă este des întâlnită mai cu seamă iarna, am observat că și acum buzele mele sunt aspre, uscate și au aspect inestetic. Folosesc de ceva vreme un peeling special, dar n-am constatat nicio îmbunătăți­re.

A

Chiar și peelingul acesta pe care-l faci cu regularita­te poate dăuna, fiindcă nu face decât să agreseze zona delicată, mai ales când conține substanțe dure. Alege mierea pentru hidratare. Aplic-o pe buze cu un bețișor și acoperă cu o folie de plastic pentru 15 minute.

 ??  ?? Folosește o perie cu mâner lung pentru zona spatelui!
Folosește o perie cu mâner lung pentru zona spatelui!
 ??  ?? Irina Stănescu beauty editor Ioana
Irina Stănescu beauty editor Ioana
 ??  ?? Vorbește cu un stilist înainte de a face o schimbare.
Vorbește cu un stilist înainte de a face o schimbare.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania