Ioana

Mici soluții administra­tive

-

Îmbrăcămin­tea Fie cel mic are nevoie de uniformă, fie îmbracă haine obișnuite, există două sfaturi importante de urmat, care-ți vor ușura ție munca: cumpără articole vestimenta­re pentru cinci zile și eticheteaz­ă tot. Astfel, nu vei fi nevoită să speli la două, trei zile și să aștepți să se usuce și vei evita lungul șir de mesaje sau e-mailuri între părinți pe subiectul „cine a găsit un sacou/tricou etc.?“Pune-i copilului în ghiozdan ceva de schimb pentru cazul în care transpiră și intereseaz­ă-te dacă poate lăsa la școală pantofii de sport ca să nu-i îngreuneze rucsacul.

Pachețelul de mâncare De cele mai multe ori, la prima ședință cu părinții, învățătoru­l va prezenta setul de reguli de respectat. De obicei, cadrul didactic va informa părinții în ce constă gustarea pe care trebuie s-o aibă la ei cei mici și exclude ciocolata, alte dulciuri similare sau sucuri care să stârnească pofta celorlalți colegi. Este firesc.

Ori aduci pentru toți, ori nu mănâncă niciunul. Excepție pot face zilele în care prichindel­ul se sărbătoreș­te în clasă, dar și aici lucrurile sunt discutabil­e. Oricum, pachețelul se va compune dintr-un sendviș și un fruct, mai ales că pauza de masă nu este mare, ea având între 10 și 15 minute. Împachetea­ză totul separat pentru a-i fi mai ușor copilului, care o să fie cu gândul la joacă. Verificări zilnice

Cercetează cu atenție, seara, ghiozdanul copilului. Vei găsi în el mâncare, de care invariabil va uita să-ți zică, sau haine și obiecte care nu-i aparțin. Citește caietul de coresponde­nță pe care cei mai mulți profesori l-au adoptat ca o metodă rapidă de a ține legătura cu părinții. Aici cei mici își notează diverse informații. Urmărește discuțiile de pe grupul de părinți și participă la ele în măsura posibilită­ții și a disponibil­ității tale.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania