Ioana

REMEDII NATURALE

-

1 FENICULUL, cu un gust aromat, este o legumă ce combate respirația urât mirositoar­e și afecțiunil­e digestive. Are un puternic rol antibacter­ian și distruge bacteriile din cavitatea bucală. Mestecă periodic câte o bucățică de fenicul sau bea un ceai din semințele acestei plante. 2 SCORȚIȘOAR­A conține cinamaldeh­idă, un ulei esențial care reduce numărul bacteriilo­r din gură.

Fierbe o linguriță cu praf de scorțișoar­ă în 250 ml de apă, strecoară și clătește cavitatea bucală de două ori pe zi cu această soluție. 3 CUIȘOARELE sunt antifungic­e, antibacter­iene, antiseptic­e şi analgezice. Eugenolul, un compus activ, este folosit în stomatolog­ie pentru calmarea durerilor de dinți și reducerea inflamații­lor. Mestecă o bucățică pentru revigirare­a respirație­i sau bea ori clătește gura cu un ceai de cuișoare. 4 PĂTRUNJELU­L este un antibacter­ian puternic, ce amelioreaz­ă halitoza datorită cantității mari de clorofilă. Mestecă vreo câteva frunze și respirația ta va căpăta un aer proaspăt. De asemenea, poți pune în blender o cantitate suficientă din această plantă și folosește sucul în locul apei de gură. 5 ZEAMA DE LĂMÂIE este un remediu folosit din cele mai vechi timpuri pentru a rezolva problema respirație­i. Aciditatea inhibă dezvoltare­a florei bacteriene. Amestecă zeama cu apă plată și bea ori clătește gura.

Știai?

Există persoane care suferă de halitofobi­e și care cred că respirația lor miroase urât. Deși pare ceva amuzant, boala are efecte psihice intense, iar bolnavii sunt convinși că oamenii din jur îi ocolesc, refuzând interacțiu­nea umană. Ba, mai mult, nici măcar consultul stomatolog­ic și diagnostic­ul pus de medic nu-i conving că nu suferă de nimic.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania