Ioana

Bucătărie

Scrie-ne pe adresa revista_ioana@burda.ro sau într-un comentariu pe pagina noastră de Facebook și specialișt­ii noștri îți vor da primul ajutor în problemele tale din bucătărie.

- Roxana Melnicu redactor Ioana

Mariana (28), Buzău: Am tot citit despre virtuțile algelor și aș vrea să încerc să mănânc și eu, dar tare mi-e teamă că n-o să-mi prea placă. Le tot văd pe la magazinele naturiste, dar nu știu de unde să încep. Ce-mi recomandaț­i?

Pentru cineva care nu e obișnuit cu algele, cel mai bine e să înceapă cu wakame, alga care are cel mai prietenos gust și cea mai prietenoas­ă consistenț­ă (o găsești uscată de obicei). Pune-o la rehidratat în apă și prepar-o sub formă de salată, singură sau cu alte legume și salată verde. Atenție, volumul și greutatea îi vor crește de patru ori. Poți s-o încerci și în supă sau într-un piure de spanac sau alte legume cu frunze verzi. La final, poți adăuga puțină algă dulse rehidratat­ă. Ana (28), București: Am avut o controvers­ă cu un prieten, vă rog să ne lămuriți: e adevărat că poți obține whisky din bere?

Teoretic, da, poți obține whisky din bere fiartă și distilată timp îndelungat. Asta, deoarece ambele băuturi au la bază un amestec de cereale fermentate. De obicei, compoziția care se pregătește ca bază pentru bere este diferită de cea pentru whisky. Cu alte cuvinte, nu garantează nimeni vreo calitate pentru whisky-ul produs din bere distilată! Ileana (31), Iași: Am găsit într-o rețetă mențiunea „rădăcină de ghimbir mărunțită“. Să o rad sau să o toc?

Taie ghimbirul felii mai mari; nu-l mărunți prea mult dacă îl folosești la mâncare preparată termic. Având un gust foarte puternic și iute, care poate ajunge să acopere orice altceva, e mai bine să fie bucăți mai mari pe care să le poți scoate dacă ai greșit dozajul. Ioana(24), Tg. Jiu: Ai mei adoră mâncarea de fasole boabe, dar eu nu am răbdare s-o fierb cât trebuie. Știți un truc ca boabele de fasole să fiarbă mai repede?

Alga kombu! Cu două lamele de algă rehidratat­e adăugate în apă, vei vedea cum timpul de fierbere se reduce la jumătate. Alga conține enzime foarte puternice. Atenție însă: având un gust puternic, e bine să o scoți imediat după ce a fiert fasolea. Maria (27), Pitești: Pe multe ambalaje este menționat ca ingredient „canola oil“. Ce fel de ulei este acesta?

Nu e altceva decât străvechiu­l ulei de rapiță, lăudat acum pentru proprietăț­ile lui. Însă în engleză traducerea exactă, „rapeseed oil“, amintește de viol „rape“, așa că în 1978 canadienii au decis să-i spună „ulei canadian“(„canadian oil“), de unde abrevierea „canola“.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania