Ioana

Frumusețe

Scrie-mi pe adresa irina.stanescu@burda.ro sau lasă-mi un comentariu pe pagina noastră de Facebook și îți voi răspunde imediat ca să te ajut în problemele tale de îngrijire.

- Irina Stănescu beauty editor Ioana

QAGabi (41), București: M-am tuns de curând foarte scurt. Ei bine și acum îmi pare rău! La ce trucuri pot să apelez pentru ca părul să crească mai repede?

Dragă Gabi, nu cred să existe cineva care să nu se fi confruntat cu această problemă. Însă părul crește, chiar dacă nu cu viteza pe care ne-o dorim uneori. Folosește tratamente intensive de hidratare, protejează-l și ține cont de nevoile lui, pentru a fi sigură că va crește sănătos. Alimentați­a este foarte importantă. Nu evita să mănânci pește, carne, migdale și fulgi de ovăz. În același timp, ai grijă de modul în care te coafezi: protecția termică este un produs ce nu trebuie să lipsească din programul de îngrijire.

QSorina (29), Galați: Am observat că, atunci când folosesc lama de ras pentru a îndepărta părul de pe corp, indiferent de zonă, dar mai ales în cea inghinală, apare o iritație are dispare doar după câteva zile. Ce este de făcut? Ar trebui să folosesc un produs pentru protecția pielii?

ASorina, bubițele roșii apar din mai multe motive: pielea nu a fost pregătită pentru operațiune­a ce urmează, lama de ras nu este cea potrivită etc. Pentru a preîntâmpi­na apariția iritației, este bine să folosești un aparat de ras nou, cu lama ascuțită. Folosește o spumă de ras sau un gel special pentru femei, care emoliază și protejează. Ține cont și de sensul în care crește firul de păr și rade-te doar în acea direcție.

QCornelia, via e-mail: De ceva vreme mă confrunt cu o problemă: unghiile mele se rup foarte ușor, se exfoliază, arată urât și nici măcar lacul colorat nu mă salvează. Ce pot sa fac pentru a le reda sănătatea?

AUnghiile îngrijite, sănătoase ar trebui să fie pentru toate o prioritate. În primul rând, forma pe care o alegi este importantă când vrei ca unghiile să nu se rupă sau agațe atât de ușor. Este bine să alegi ca marginile să fie ușor rotunjite, renunță la forma pătrată sau ascuțită. Uleiul de hidratare este foarte important pentru că el asigură unghiei hidratarea și protecția de care are nevoie. În același timp, este bine ca măcar o perioadă să renunți la manichiura semiperman­entă sau la cea cu gel și să folosești un lac hrănitor, transparen­t.

QDana (27), via e-mail: Chiar dacă mă spăl dimineața pe cap, seara părul meu este deja gras, având un aspect neîngrijit. Oare doar șamponul pe care-l folosesc este de vină? Sau fac eu ceva în mod greșit?

AEste posibil ca produsele pe care le folosești să nu fie tocmai cele potrivite pentru problema ta. Un ajutor de nădejde pentru părul gras este șamponul uscat, ce absoarbe excesul de sebum. Așa că este bine să-l ai în permanență aproape. Curăță peria cu care te piepteni după fiecare folosire cu apă călduță.

 ??  ?? Hidratează cuticula și unghia pentru a avea o manichiură îngrijită.
Hidratează cuticula și unghia pentru a avea o manichiură îngrijită.
 ??  ?? Alege produsul potrivit de îngrijire pentru părul tău.
Alege produsul potrivit de îngrijire pentru părul tău.
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania