Ioana

Ponton Casa Baraj

o oază de relaxare în inima Banatului Montan

-

Vremea frumoasă aduce şi dorința de călătorii noi. Avem o țară atât de frumoasă, cu tot ce ți-ai putea dori : munte, mare, peșteri, mănăstiri, cascade, lacuri, orașe minunate. Banatul Montan, între creste de munți și vaduri de apă, oferă adevărate splendori ale naturii. Perla Munților Banatului este Semenicul, denumit și „castelul de apă“. Frumusețea peisajelor cu specific de sălbăticie, salba de lacuri artificial­e și apele limpezi ale râurilor cu izvoare reci fac din Muntele Semenic o oază minunată pentru turism în orice anotimp al anului. O călătorie la Văliug-crivaia, stațiune turistică din Caraș-severin, ar fi incompletă fără o oprire la Ponton Casa Baraj.

CUM AJUNGI ACOLO

La numai 30 km de Reșița, situat la poalele Muntelui Semenic, într-o poiană însorită pe marginea lacului Gozna, Ponton Casa Baraj este un paradis exotic în mijlocul unei păduri de foioase, într-una dintre cele mai atrăgătoar­e stațiuni climateric­e din Banat. Este o minunăție să vezi lacul Gozna, pontonul la mal și Munții Semenic care le înconjoară!

CE POȚI FACE ÎN ZONĂ

În timpul verii, poți explora zona alegând unul dintre numeroasel­e trasee montane pe Munții Semenic, poți merge în satele turistice Gărâna, Trei Ape și Brebu sau în cheile și cascadele Timișului.

De asemenea, te poți răcori înotând sau vâslind în apele lacului Gozna, denumit și lacul Văliug, sau poți să te relaxezi la soare savurând un cocktail excelent pe pontonul Casei Baraj. Acesta reprezintă un loc superb, cu o mulțime de șezlonguri, pături și baldachine cu pânză albă, bar, iar seara distracția e în toi cu o celebră discotecă în aer liber, cu DJ renumiți aproape în fiecare weekend. Există patru pontoane amenajate, foarte animate în timpul verii datorită evenimente­lor muzicale organizate.

Ponton Casa Baraj deține și un restaurant unde poți mânca preparate tradiționa­le. Locul preferat pentru pescari este poiana Gândești de pe malul stâng al lacului. Recent, s-a inaugurat pârtia de schi „Casa Baraj“, cu lungimea de 800 m, cu tun de zăpadă şi nocturnă.

OBIECTIVE ÎN ÎMPREJURIM­I

Satul de vacanță GĂRÂNA, care în iulie găzduiește anual cel mai mare festival internațio­nal de jazz din România, fiind unul dintre cele mai importante din sudestul Europei. Lacul Trei Ape, ce se află aproape de Gărâna. Acesta este cel mai înalt lac de acumulare din Masivul Semenic. Peștera Comarnic e cea mai lungă din Banat, cu lungimea de circa 4 km. Lacul de nuferi din Dognecea e un loc feeric, asemenea unui „colț de rai“. Vacanță frumoasă!

 ??  ?? Ziua e o zonă superbă de relaxare, seara se transformă în discotecă
Ziua e o zonă superbă de relaxare, seara se transformă în discotecă

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania