National Geographic Romania

Aventura NG Traveler revine în SÖLDEN pe urmele lui Bond

-

Bănuiesc că știi deja celebrul restaurant ice Q de pe vârful Muntelui Gaislachko­gl din Sölden, Austria. Ei bine, începând cu iarna aceasta vei găsi chiar lângă el o nouă vedetă. Parcul tematic interactiv și educaționa­l 007 ELEMENTS este o instalație cinematogr­afică unică. Stilul arhitectur­al marca Obermoser, tehnologia modernă și peisajul alpin impunător formează cadrul ideal. Aici, la fel ca în gaura de iepure din Alice în Țara Minunilor, vei putea pătrunde în lumea celui mai celebru agent secret din lume. Clădirea de două etaje, care se întinde pe 1.300 m², este vizibilă doar din momentul în care intri în tunelul subteran. În diferitele galerii te țin cu sufletul la gură montaje bazate în mare parte pe blockbuste­r-ul „Spectre” și pe scenele filmate la Sölden, precum și pe alte capitole din cele 24 de filme din seria James Bond.

„Vrem să spunem povestea realizării filmelor 007 într-un mod ultra-modern, emoțional și antrenant”, spune Neal Callow, directorul de creație al proiectulu­i și art directorul filmelor Casino Royale, Skyfall și Spectre.

Cealaltă mare noutate a sezonului 2017/18 este skipass-ul Pow(d)er Card. Valabil pentru o durată de 3 sau mai mult de 3 zile pentru cele două destinații de top, Sölden și Obergurgl-Hochgurgl, skipass-ul minune îți oferă acces la 254 de kilometri de pârtii și la 56 de instalații de transport pe cablu. Dacă vii la Sölden și stai mai mult de 3 zile, poți acum să îți schimbi destinația de schi și să explorezi și pârtiile din sud-vestul văii Ötztal (Obergurgl-Hochgurgl).

Sölden este una dintre cele mai mari zone cu ghețari din Austria. Primele lifturi și telecabine încep să urce pe ghețari încă din septembrie. În octombrie, ai aceleași condiții ideale, dar în plus te afli alături de supervedet­ele schiului la Deschidere­a Cupei Mondiale de Schi AUDI FIS din 28 și 29 octombrie. Iar din noiembrie, toate cele 31 de instalații ultra-moderne de transport pe cablu, cu o capacitate de până la 65.000 de persoane/oră, te introduc într-o nouă dimensiune a confortulu­i. Ele deschid drumul către 144 de kilometri de pârtii de toate nivelurile de dificultat­e. Această regiune de schi a superlativ­elor e singura din Austria cu trei masivi de peste 3.000 m (BIG3) unde se poate ajunge cu telecabina.

Gaislachko­glbahn și Gigijochba­hn sunt două dintre starurile mondiale ale instalații­lor de transport pe cablu.

Pentru mai multe povești foto și video despre Sölden intră pe https://aventura.natgeo.ro și www.austria.info/ro/iarna.

 ??  ??
 ??  ?? Câteva dintre surprizele la înălțime ale sezonului 2017/18: instalația cinematogr­afică James Bond, skipass-ul Pow(d)er Card, noul restaurant de pe ghețarul Rettenbach și o mulțime de pârtii de primă clasă.
Câteva dintre surprizele la înălțime ale sezonului 2017/18: instalația cinematogr­afică James Bond, skipass-ul Pow(d)er Card, noul restaurant de pe ghețarul Rettenbach și o mulțime de pârtii de primă clasă.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania