National Geographic Traveller Romania

Pontul din interior

-

Viza

Viză se obține sau la București, la Ambasada Indiei în România (detalii la eoiromania.in) sau la sosirea acolo (E-Visa). În ambele cazuri, doritorii vor trebui să completeze un formular, să aibă rezervare dus-întors la zbor și rezervare la hotel și să achite o taxă. La Ambasadă viza turistică se obține în 3 zile lucrătoare și costă 180 lei.

Vreme

Din octombrie până spre finalul lunii februarie e perioada ideală, cu temperatur­i de până la 30 de grade Celsius pe perioada zilei. Începând cu martie, temperatur­ile urcă, ajungând în iunie până la 48 de grade Celsius și umiditate accentuată, iar apoi vine musonul (iunieaugus­t), cu ploi torențiale și călduri insuportab­ile.

Piețe

New Market e cea mai mare piață a Kolkatei. Gariahat

Market și Barabazar Market sunt și ele locații celebre, unde totul se negociază. În zona piețelor există și o serie de magazine retail, cu prețuri fixe, ce vând de toate, de la mâncare și cosmetice la haine de toate felurile. Recomand Baazar Kolkata, Citi Mart, Big Bazaar. Iar pentru împătimiți­i de lectură, College Street are standuri cu mii și mii de cărți. Neapărat să vezi și piața de flori de la celebrul Howrah Bridge.

Mâncare

Kolkata e recunoscut­ă pentru mâncarea sa stradală. La fiecare pas dai de bucătării improvizat­e și gusturi incredibil­e: de la preparatel­e tandoori, la chicken roll, dal, chapati, roti, phuchka sau pani puri, samosas, alu dom, momo, chow mein, pulao sau biryani, pui, pește sau capră, pentru toate gusturile. Totul se prepară în fața ta, cu o rapiditate năucitoare. Nu lipsesc lassi (băutură pe bază de iaurt), masala chai (ceai condimenta­t, cu lapte) sau dulciurile specific bengaleze, gen gulab jamun, misthi doi sau rasogolla.

Cele mai bune le găsești la Haldiram's sau la Ganguram Sweets și Hindustan Sweets. Pentru gusturi alese, recomand restaurant­ele din zona Park Street: Peter Cat, unde am mâncat cel mai bun pește din viața mea, sau Mocambo, unde gusturile Indiei se îmbină perfect cu cele ale Occidentul­ui.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania