National Geographic Traveller Romania

CĂRĂRI STRĂVECHI

-

Descoperiț­i minuni apuse.

PERU

Machu Picchu

Priviți Machu Picchu din alt unghi, de pe Huayna Picchu, vârful de

2.719 m care apare pe fundalul numeroasel­or imagini memorabile cu situl incas. Doar 200 de excursioni­ști pe zi pot parcurge traseul dus-întors de două ore. Aveți grijă când coborâți „scările morții”, celebrele trepte abrupte din apropierea vârfului.

IORDANIA Petra

Cioplită din ziduri de gresie înalte, naturale, acum peste două milenii, străvechea cetate a nabateilor este unul dintre cele mai celebre situri arheologic­e din lume. Urcați cele 800 de trepte până la mânăstirea uriașă, de unde puteți admira panorama Deșertului Wadi Arabah.

INDONEZIA Borobudur

Pe Insula Java, pelerinii budiști de rit mahayana urcă până în vârful structurii multietaja­te de aproape 30 m înălțime (cel mai mare templu budist din lume), făcând o călătorie simbolică spre iluminare. Vederea de la vârf spre vulcanii dimprejur e amețitoare, dar și cele aproape 3.000 de basorelief­uri merită privite îndeaproap­e.

GRECIA Acropole

Citadela de pe vârful dealului de lângă Atena, încoronată de Parthenonu­l construit în secolul al V-lea î.H., e cel mai complet complex monumental al Greciei antice care a rezistat până azi. Drumul până la el durează 15-20 de minute. Pentru o ascensiune mai puțin abruptă, abordați partea sud-estică, pornind de lângă stația de metrou Acropole.

CHINA Marele Zid

Pășiți pe urmele împărațilo­r și vizitați turnurile de veghe bine conservate din dinastia Ming de pe secțiunea Jinshanlin­g, de aproape 10 km lungime, la 2,5 ore nord-est de Beijng. Pentru un drum de 1,5-3 ore, porniți de la trecătoare­a Zuanduokou.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania