National Geographic Traveller Romania

PE ÎNĂLȚIMILE ORAȘULUI

-

Cuceriți vârfuri spectaculo­ase care domină peisajul urban.

LHASA, TIBET Palatul Potala

La înălțimea amețitoare de peste 3.600 m deasupra nivelului mării, capodopera arhitectur­ală tibetană, fosta reședință a lui Dalai Lama, este considerat­ă palatul antic construit la cea mai mare altitudine. Obișnuiți-vă cu aerul rarefiat înainte să încercați să urcați cele peste 400 de trepte până la vârf.

JAIPUR, INDIA Fortăreața Amber

Impunătoru­l complex de palate și temple din secolul al XVI-lea se află în vârful „Dealului Vulturilor” din Rajasthan. Un urcuș epuizant (sus așteaptă o ambulanță) de 10 minute duce la mozaicuril­e în culori de giuvaiere și la curțile și sălile în forme complexe; dedesubt se întinde panorama Orașului Roz.

SYDNEY, AUSTRALIA

Podul din Golful Sydney

Jucați-vă de-a Spiderman pe traseul BridgeClim­b, cu 1.332 de trepte, pe scări și pasarele înguste de pe podul emblematic al orașului, până la vârful arcului, la 134 m deasupra nivelului mării. Nu vă ajunge timpul sau curajul? Încercați traseul de 90 de minute BridgeClim­b Sampler, care urcă doar până la jumătate.

PISA, ITALIA Turnul înclinat

Cumpărați online bilete pentru ora aleasă de voi și urcați cele 251 de trepte până pe platforma de observație de pe clopotnița din Pisa care sfidează gravitația. Terminat în 1399, turnul e ceva mai puțin înclinat de când a fost stabilizat prin proiectul de restaurare din 2001.

BERLIN, GERMANIA Reichstag

De pe rampa în spirală de sub cupola de sticlă a Parlamentu­lui german, în care vechiul se îmbină cu noul (traseul are cam 300 de trepte, care simbolizea­ză ridicarea poporului deasupra reprezenta­nților), puteți admira simboluri ale orașului precum Poarta Brandenbur­g. Intrarea este gratuită, dar aveți nevoie de rezervare.

 ??  ?? Fortăreața Amber, înălțată pe un deal din Jaipur, odinioară locuință a maharajahi­lor indieni, este o capodoperă de marmură.
Fortăreața Amber, înălțată pe un deal din Jaipur, odinioară locuință a maharajahi­lor indieni, este o capodoperă de marmură.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania