Practic Idei

Invitații speciale

- @ Deliana Trifa, Arad Materialel­e pentru păpușele-invitații se găsesc la librărie și au preț accesibil. Realizate la o scară mare, sunt perfecte pentru camera fetiței.

De fiecare 8 Martie, la grădiniță realizăm cu copiii câte ceva deosebit. De exemplu, anul trecut, mămicile au petrecut o dimineaţă la grădi cu copiii lor, realizând împreună mărțișoare din lut. Am creat invitații în culorile alb și roșu ca niște păpușele, după un model găsit pe internet, văzut și pe pagina de Facebook a revistei.

CUM AM LUCRAT

Hârtia cu textul am rulat-o și am așezat-o în „mâinile” păpușelei realizate prin pliere, din hârtie roșie. Am mai decupat un cap pe care l-am lipit cu bandă dublu adezivă. Mâinile sunt din sârmă plușată chenille.

Am realizat și un ghiveci refolosind niște creioane colorate prea mici pentru mâini micuţe. Am utilizat două pahare de plastic de unică folosinţă cărora le-am decupat întâi marginea superioară (se lipesc mai ușor creioanele), apoi le-am pus unul în altul pentru mai multă rezistenţă și am lipit creioanele cu pistolul de lipit cu silicon. În cele din urmă am așezat în vasul meu astfel decorat niște flori albe. Dacă aveţi flori naturale, perforați baza ghiveciulu­i ca să se scurgă surplusul de apă.

În alţi ani am lucrat flori din carton colorat în mijlocul cărora am lipit fotografia copilului care a lucrat-o și care apoi a dăruit-o mamei sale; codiţele se fac din sârmă verde sau din paie de plastic de aceeași culoare. Dintr-un ambalaj am realizat „cutie-album-tablou”, în care păstrez fotografii. Numai bine!

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania