Practic Idei

Blugii fac ordinea

- @ Loredana Nan, Bucureşti

Bunica mea a fost croitoreas­ă. De la ea am moștenit plăcerea de a lucra, de a tricota, de a croșeta. Am moștenit mai mult plăcerea decât îndemânare­a, dar asta este altă poveste. Mă atrag foarte mult și soluțiile practice care se găsesc pe internet. Cum le văd, cum le pun în aplicare pe cele care îmi par utile. Așa că vă arăt aici câteva lucruri care mi-au plăcut și pe care le-am aplicat.

COȘULEȚE TEXTILE PENTRU JUCĂRII

De curând am văzut un tutorial despre cum poţi să folosești ingenios blugii vechi. Tocmai făcusem curat în șifonier și aveam pregătiţi niște blugi și niște pantaloni vechi pentru aruncat. Le-am schimbat instantane­u destinaţia și iată ce a ieșit: două coșulețe textile pentru jucăriile fiicei mele.

CUM SE RECICLEAZĂ BLUGII VECHI

A fost foarte simplu de făcut. Am tăiat câte o bucată din fiecare crac al pantalonul­ui, am cusut în partea de jos și am adăugat încă două cusături pe laterale, pentru a da stabilitat­e coșulețulu­i (vezi foto). Apoi am mai migălit puţin la floricele și la fluturaș, pe care le-am decupat din niște bucăţi de fetru pe care le aveam prin casă. Dar se poate folosi orice material. Au avut foarte mare succes la fiica mea, dar m-au ajutat și pe mine să îi organizez niște cărticele și un puzzle care stăteau împrăștiat­e prin casă.

Din cauză că stăm într-un apartament închiriat, avem probleme uneori cu spaţiile de depozitare și nici nu putem să găurim pereţii așa cum am avea nevoie. Așa că am îmbrăţișat imediat ideea de a folosi la maximum aceiași blugi buni de aruncat. Am tăiat partea din spate cu buzunarele, lăsând partea din spate mai lungă. Acolo am cusut banda cu arici și iată că și în baie am mai rezolvat o problemă de organizare, fapt ce ne-a asigurat un plus de ordine.

La curăţenia de primăvară am scos din șifonier un teanc de tricouri și pijamale vechi, uzate și decolorate, pe care mă pregăteam să le arunc. Dar tot pe internet am găsit inspiraţia să le transform în fâșii cu care să croșetez un covoraș pentru balcon. Rezultatul arată puţin cam butucănos, pentru că am păstrat și unele cusături ale tricourilo­r, care au îngroșat lucrul pe alocuri. Dar pentru balcon va fi foarte bun. Sper să vă inspire și pe voi aceste idei!

 ??  ??
 ??  ?? Soțul mă tachinează spunând că și bunica lui tăia fâșii de tricouri și țesea preșuri la țară. Dar mie îmi place să meșteresc, să reciclez.
Soțul mă tachinează spunând că și bunica lui tăia fâșii de tricouri și țesea preșuri la țară. Dar mie îmi place să meșteresc, să reciclez.
 ??  ?? Buzunarele decupate de la pantaloni s-au dovedit foarte folositoar­e. Se pot agăța ușor (cu arici, capse) și de curea.
Buzunarele decupate de la pantaloni s-au dovedit foarte folositoar­e. Se pot agăța ușor (cu arici, capse) și de curea.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania