Practic Idei

Defecțiuni și soluții

- Adrian Nole, Mioveni, jud. Argeș

Cea mai frecventă problemă la aparatele frigorific­e este că nu îngheață corespunză­tor. Acest lucru se întâmplă din cauza materialul­ui folosit la construcți­a aparatului în sine și anume conductele de aluminiu prin care circulă agentul de răcire. Firmele constructo­are au redus grosimea lor, iar acestea după aproape doi ani se sparg, cedează și frigiderul nu mai funcționea­ză. Este mult de lucru în această situație, dar totdeauna există o soluție, iar defecțiune­a odată remediată frigiderul poate funcționa și încă 10 ani, bineînțele­s dacă nu mai apare altceva între timp.

Cei ce locuiesc în case fără încălzire centrală să ia în calcul că o combină frigorific­ă nu funcționea­ză la parametri normali dacă stă într-o cameră neîncălzit­ă. În cazul mașinilor de spălat, se defectează în primul rând rulmenții din cauza supraîncăr­cării cu rufe, a detergenți­lor necorespun­zători, anume detergent pentru spălat manual folosit în mașinile automate. Acesta formează adevărate „stânci”, impropriu spus.

Alt defect este arderea plăcii electronic­e care survine în urma șocurilor de energie electrică. Este un defect major, dar și acesta se rezolvă. Vă sfătuiesc să nu folosiți mașina la turații maxime și să spălați șosetele într-un săculeț din perdea pentru a nu aluneca la pompa de evacuare. Dacă optați pentru un aparat la mâna a doua, alegeți un magazin cu renume și care oferă garanție de cel puțin un an.

 ??  ?? Pentru orice probleme există rezolvări.
Pentru orice probleme există rezolvări.
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania