Practic Idei

Decorez cu scoici

- @ Anca Elena Voicu, Ploiești, jud. Prahova

CUM AM PROCEDAT:

Am cumpărat o șipcă din lemn pentru înrămare tablou de la un magazin de bricolaj. A mea a costat aproximati­v 10 lei, preţul fiind în funcţie de model și de mărime. Şipca are o lungime de 2 metri și este suficientă pentru a face mai multe decoraţiun­i. Eu am tăiat din ea doar două bucăţi de câte 25 cm fiecare.

Am măsurat bucăţile tăiate pentru a da cinci găuri pe fiecare bucată de lemn, la o distanţă egală între găurele; aici vor veni prinse șirurile cu scoici. Colecţione­z scoicile de când eram mică, deci nu am dat acum niciun ban pe ele. Unele scoici le-am pictat cu acuarele și le-am lăsat la uscat. Dar unele frumos colorate se găsesc în magazinele de jucării.

Scoicile se pot găuri cu o bormașină mică pentru prelucrare­a materialel­or fine sau cu o bormașină normală, dar cu cel mai mic burghiu; important este să le perforeze un adult, deoarece copiii se pot răni. Pe mine m-a ajutat tata. Ţineţi cont să sprijiniţi scoica pe o bucată mai mare și groasă de lemn, atunci când le găuriţi, pentru a nu strica biroul de lucru. Unele scoici sunt mai dure și trebuie insistat mai mult.

Pentru prima decoraţiun­e, după găurirea scoicilor, le-am înșirat pe aţă transparen­tă de cusut din nailon (costă cam 5 lei mosorul). Eu am pus aţa în două, ca să fiu sigură că susţine greutatea scoicilor, având în vedere că unele sunt mai grele. Am adăugat la final și sfoară albă din rafie pe post de agăţătoare. Se pune puţin lipici siliconic sau aracet pe fiecare gaură astfel încât adezivul să acopere fiecare găurică de pe șipca de lemn. Având în vedere că este pe spatele lemnului, nu se va observa când îl vom așeza în locul dorit. Lucrul la această decoraţiun­e poate dura ceva timp, cam două-trei ore, dar este frumos și plăcut de făcut împreună cu nepoţii sau copiii. Pentru cea de-a doua decoraţiun­e, am cumpărat un burete de baie, am desfăcut plasa și am tăiat-o în jumătate. Am legat plasa de șipca din lemn cu fir transparen­t din nailon pe care l-am trecut cu grijă prin ochiurile plasei. Plasa este ondulată, iar firul de nailon destul de alunecos, de aceea a fost destul de dificil și migălos. Dar mi s-a părut mai ușor să bag aţa transparen­tă printr-un ac și să cos pe plasă scoicile. Cât despre perluţe, confetti, steluţe, pe acestea le-am lipit pe plasă. Sper să vă inspire proiectele mele. Vă doresc o vară frumoasă, cu soare și multă voie bună!

 ??  ?? Am procurat din vreme toate materialel­e necesare.
Am procurat din vreme toate materialel­e necesare.
 ??  ?? Decorațiun­ile cu scoici sunt simpatice și ușor de făcut.
Decorațiun­ile cu scoici sunt simpatice și ușor de făcut.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania