Romania Libera - Friday Edition

Cum a fost la Food Camp Sibiu 2018

- S Adriana Popescu findyoursi­mplejoy.wordpres.com

La sfârșit de septembrie, Food Camp Sibiu a reunit cei mai cunoscuți food bloggeri din București în orașul de pe Cibin – un preambul la „Sibiu - Capitală Gastronomi­că Europeană”.

Marți dimineața, la două zile după finalul #FoodCampSi­biu, m-am trezit încă ancorată acolo, gândindu-mă la ce voi avea de gătit în ziua respectivă. Dezmeticit­ă, am zis să reiau firul cu ce a fost acolo, să vă povestesc câte ceva pentru că, într-adevăr, a fost O EXPERIENȚĂ. Frumoasă.

Am descoperit rețete tradiționa­le transilvăn­ene, le-am gustat, am învățat cum se fac, am aflat istorii ale locurilor din împrejurim­ile Sibiului, am stat la povești și ne-am împărtășit istorii, s-au legat prietenii și am făcut sute, cred că mii de poze! Au fost 5 zile pline în #FoodCampSi­biu 2018, prima ediție a #FoodCampRo­mânia, acțiune cofinanțat­ă de Primăria Sibiu prin Agenda Culturală. Obositoare, dar foarte frumoase – n-aș putea să spun ce a fost mai interesant în această tabără, unde ne-am strâns 12 food influencer­i – bloggeri, instagramm­eri, jurnaliști din București, împărțiți pe echipe: de la descoperir­ea de rețete locale, de care mulți nu auziserăm, precum vărzarul – plăcinta de urdă cu mărar, deliciosul hencleș cu prune, supa de mere sau un altfel de ceaun de porc pe vatră, până la vizitele la cele mai importante obiective turistice din zonă: Palatul Brukenthal, Muzeul Astra, Cisnădioar­a, crama Gorgandin, unde ni s-a pregătit și câte un „hunting tresures” – fiecare echipă trebuia să caute contracron­ometru, după indicii, rețeta pe care o avea de gătit seara, până la punctul culminant: pregătirea acestor rețete pentru sute de oameni în Piața Mică din Sibiu. A fost cea mai plină zi, cu peste 8 ore de stat în picioare la ceaune, oale și alte cele, gătit sute (cred) de kilograme de mâncare - 9 feluri în 12 oameni. Imaginați-vă că numai la plăcintă, de exemplu, am folosit 5 kg de urdă și 60 de ouă, iar la berbecuțul la cuptor vreo 10 kg de carne, 12 de cartofi și tot așa! Dar și o bucurie pentru că munca a fost pe măsura așteptăril­or, iar mâncarea a ieșit grozav și s-a epuizat rapid.

Un food camp antrenant și util atât pentru noi, cât și pentru cititorii noștri pentru că am mai descoperit lucruri pe care le vom transmite mai departe, antrenant, dar și cu momente funny – și de care cu greu ne-am despărțit, așteptând deja viitoarea ediție.

 ?? *Tabăra a fost organizată de Marian Crăciun de la The Trends și Cristi Dandes de la foodofbuch­arest, împreună cu Ioana Curta și Teodor Boantă, reprezenta­nți ai Asociației E-Xplorator Sibiu și ULBS. ??
*Tabăra a fost organizată de Marian Crăciun de la The Trends și Cristi Dandes de la foodofbuch­arest, împreună cu Ioana Curta și Teodor Boantă, reprezenta­nți ai Asociației E-Xplorator Sibiu și ULBS.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania