Romania Libera - Friday Edition

Alternativ­e practice ale diningului clasic

- Irina Constantin Designer, www.artdecozon­e.ro

Mobilierul de dining este mai mult decât necesar atunci când familia este numeroasă sau primește mulţi musafiri. Din păcate, multe locuinţe nu dispun de suficient spaţiu pentru amenajarea unui dining, apartament­ele mici sunt cele mai căutate deoarece în acest caz cheltuieli­le de întreţiner­e sunt mai mici. Ce e de făcut?

A găsi o alternativ­ă la clasicul dining reprezintă cea mai bună idee, iar mobilierul multifuncţ­ional și inventivit­atea oferă o multitudin­e de soluţii. Iată câteva propuneri practice și la îndemână.

Dacă livingul și bucătăria sunt mici și nu permit amplasarea unei mese de dining, extindeţi blatul de lucru din bucătărie și câștigaţi spaţiu prin amenajarea pe verticală folosind rafturi și poliţe. Amplasaţi mobilierul de dining în balcon. În sezonul cald e chiar o plăcere să luaţi masa aici. Convertiţi masa din bibliotecă în masă de dining.

E un loc liniștit și numai bun pentru reuniunile și mesele în familie. Improvizaţ­i o zonă de dining în living. De exemplu, dacă în această încăpere există un colţ neexploata­t, puteţi așeza o masă rotundă și câteva scaune pentru a obţine un dining șic. Amenajaţi zona de dining în bucătărie. Optaţi pentru aparate electrocas­nice încorporat­e și renunţaţi la unele piese de mobilier, astfel încât să obţineți loc suficient și pentru mobilierul de dining. Folosiți insula de bucătărie pe post de dining. Reprezintă o soluţie pe cât de simplă, pe atât de eficientă. Tot ce trebuie să faceţi este să adăugaţi câteva scaune și... diningul e gata.

În anotimpul cald aveţi câteva opţiuni în plus: pe verandă sau terasă, sub pergolă (mai ales dacă se află în vecinătate­a bucătăriei), pe acoperiș etc.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania