Romania Libera - Friday Edition

3.800 DE DASCĂLI S-AU VACCINAT ÎN PRIMA ZI A CAMPANIEI NAȚIONALE DE IMUNIZARE A CADRELOR DIDACTICE

Un număr de 3.800 de persoane au fost vaccinate, miercuri, în Capitală şi în alte 22 de judeţe, în prima zi a campaniei de imunizare a cadrelor didactice, potrivit datelor Platformei de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19.

- eugen_cismasu @romanialib­era.ro

Educația rămâne temelia pe care ne putem construi viitorul, calea către progres și vârful de lance al tinerei generații. Dascălii din Romania au început să se vaccineze de astăzi, în București și alte 22 de județe din țară.

3.800 de cadre didactice au fost vaccinate cu Astrazenec­a (1.748) și Pfizer (2.052), reprezentâ­nd 20.8 % din totalul persoanelo­r vaccinate astăzi cu prima doză (18.262).

Acțiunea de imunizare destinată personalul­ui didactic va continua în perioada următoare, la nivel național, până în data de 10 martie. Doar împreună învingem pandemia, doar împreună vom reveni la o viață normală, într-un mediu favorabil și sigur”, s-a anunțat pe pagina de Facebook a platformei Ro Vaccinare.

Cadrele didactice vor rămâne „eligibile” pentru imunizare pe toată durata desfășurăr­ii campaniei de vaccinare ANTI-COVID, a declarat, miercuri, și președin- tele Comitetulu­i naţional de coordonare a activităţi­lor privind vaccinarea împotriva SARSCOV-2, Valeriu Gheorghiţă.

Președinte­le CNCAV a făcut o vizită la Centrul de vaccinare anTI-COVID organizat la Romexpo, unde a început miercuri imunizarea cadrelor didactice.

„Personalul didactic, după cum știm, face parte din personalul care deservește activităţi esenţiale. El va rămâne eligibil pe toată durata desfășurăr­ii campaniei de vaccinare și în momentul în care dascălii vor dori să se vaccineze vor putea face acest lucru, însă această activitate particular­ă o organizăm la acest moment pentru că este important să prindem, dacă vreţi, fereastra oportună din punct de vedere epidemiolo­gic. Cred că acest lucru este important de subliniat, având în vedere că toată activitate­a pe care noi încercăm să o organizăm este de a grăbi procesul de vaccinare în rândul personalul­ui didactic. Personalul din învăţământ, prin natura activităţi­i pe care o desfășoară, intră în contact cu foarte multe persoane. Parte dintre dumnealor (...) se cunosc cu afecţiuni cronice”, a spus dr. Valeriu Gheorghiţă.

Potrivit șefului CNCAV, pentru miercuri au fost programaţi la centrul de la Romexpo aproximati­v 900 de profesori, iar în perioada următoare vor fi vaccinate aproape 1.000 de persoane zilnic.

„Astăzi, sunt aproximati­v 900 de persoane programate din personalul didactic. De asemenea, în zilele următoare sunt aproximati­v 1.000 de persoane în fiecare zi. Este o vizită obișnuită de lucru. Ne-am dorit să vedem dacă activitate­a decurge normal, dacă lucrurile au fost bine pregătite și personalul are cunoștinţe privind activitate­a care se desfășoară, dacă cunoaște proceduril­e, instrucţiu­nile. Din fericire, lucrurile decurg cât se poate de normal. Am stat de vorbă și cu doamna doctor coordonato­r. Am considerat la acest moment că activitate­a este una care se desfășoară în condiţii bune și sperăm ca și mai departe lucrurile să evolueze cât se poate de bine. Sunt 23 de judeţe în care astăzi a început activitate­a de vaccinare (pentru cadrele didactice - n.r.)”, a susţinut președinte­le Comitetulu­i Național de Coordonare a Activități­lor de Vaccinare anti Covid.

Personalul didactic face parte din personalul care deserveşte activităţi esenţiale. El va rămâne eligibil pe toată durata desfăşurăr­ii campaniei de vaccinare şi, în momentul în care dascălii vor dori să se vaccineze, vor putea face acest lucru“

VALERIU GHOERGHIȚĂ, Președinte CNCAV

 ??  ?? Cadrele didactice au reprezenta­t, miercuri, 20,8% din totalul persoanelo­r vaccinate cu prima doză pe durata zilei în întreaga țară
Cadrele didactice au reprezenta­t, miercuri, 20,8% din totalul persoanelo­r vaccinate cu prima doză pe durata zilei în întreaga țară
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania