Romania Libera - Friday Edition

VACCINUL ROMÂNESC SABOTAT DE SERVICIILE SECRETE?

“România liberă” a publicat încă de anul trecut etapele de dezvoltare ale vaccinului românesc împotriva coronaviru­sului, iind un model unic în lume de tehnologie revoluțion­ară.

- MARIUS GHILEZAN EDITORIALI­ST

România liberă a publicat încă de anul trecut etapele de dezvoltare ale vaccinului românesc împotriva coronaviru­sului, fiind un model unic în lume de tehnologie revoluțion­ară. În loc să fie ajutat, institutul Oncogen din Timișoara a fost sabotat.

Fostul consilier prezidenți­al pentru sănătate, profesorul Virgil Păunescu, a publicat încă din februarie 2020, într-o revistă Open Source, date despre cum un vaccin pe bază de limfocite ar putea stopa pandemia. Încă de la începutul cercetăril­or, echipa sa a avut în vedere o imunizare de până la 17 ani. Guvernul României a oferit prin intermediu­l Ministerul­ui Învățământ­ului, entitate care a înghițit fostul minister al cercetării, un grant de 730.000 de Euro, bani care au venit doar în vară, într-o proporție ridicol de mică. Dar de ce există suspiciune­a rezonabilă de sabotaj și de vindere a patentului unei agenturi străine?

Să le luăm pe rând, ușor, ca să nu amețim.

Strategia Națională de Informații a Statelor Unite susținea într-un raport din 2005 necesitate­a de a „întări expertiza analitică, metodele și practicile; să se folosească expertiza oriunde se găsește; și să se exploreze opiniile analitice alternativ­e”. Punct, ochit, punct lovit.

Big Pharma l-a sabotat pe președinte­le SUA, Donald Trump, prin amânarea apariției vaccinuril­or anti COVID-19, a fost de părere Virgil Păunescu, într-o excelentă emisiune de la Radio Gold Fm, realizată de Cozmin Gușă.

Dar și el a suferit același atac. Fără a ști, a devenit țintă. Prevăzător, s-a aliat cu Institutul Cantacuzin­o din București, pentru intrarea pe linia de producție.

Ar mai fi avut nevoie de 2-3 de milioane de Euro pentru validarea testelor.așa după cum bine se cunoaște, nu numai în lumea experților, orice vaccin, fie cu agent patogen în stare latentă, fie pe bază de ARN (tehnologie care va aduce inventator­ilor germani de etnie turcă,nobelul),are nevoie de studii clinice pe grupuri reprezenta­tive.acolo se duc majoritate­a banilor.

Guvernul României n-a avut ochi pentru o cercetare revoluțion­ară, de care s-au interesat și chinezii și britanicii, la nivel de ambasade. Nu prin spioni.

Virgil Păunescu și-ar fi putut proiecta un viitor bănesc exceptiona­l. Până și ajutorul logistic și financiar propus de către străini le-a refuzat. Voia să producă un vaccin 100% românesc. Și încă nu e ceasul oprit. Mintea de pe urmă a lui Cîțu și înțelepciu­nea dovedită a lui Sorin Cîmpeanu ar putea lansa pe orbită prima echipă din lume care a propus un vaccin anti-covid-19,pe bază de limfocite.

Sigur că Păunescu nu lucrează pentru Premiul Nobel, care bine se știe e uns cu milioane de dolari. Nicio echipă de cercetare nu câștigă pe “inima goală.”

Dar de unde știm că serviciile secrete românești l-au sabotat? Directorul actual al Institutul­ui Cantacuzin­o, fost medic sportiv, e în poziție de non-combat. Cum s-ar spune l-au anihilat,i-au înmuiat genunchii pentru acțiune. România putea fi cea mai avansată țară din lume la studiul privind vaccinul cu inoculare de până la 17 ani. Dar n-a fost să fie.

De unde i-a venit ideea profesorul­ui timișorean? De peste șase ani studiază un vaccin, pe baza tehnologie­i avansate a folosirii peptidelor,împotriva cancerului.a găsit multe similitudi­ni și a pornit la atac.nevinovat, a publicat secretul lui Polichinel­le.a dat formula. Dar nu a divulgat mecanismul. Totuși, Universita­tea din Tübingen, ce coincidenț­ă, lucrează pe aceași tehnologie, dar pe care a anunțat-o mult după Oncogen. În lupta contra cancerului, numai SUA a alocat peste 1.000 de miliarde de dolari.genetica va fi știința viitorului. Medicina va fi personaliz­ată. Cercetăril­e sunt în stadii avansate privind secvențial­itatea tumorii și a sistemului imunitar, astfel încât prin modulare moleculară să se distingă mecanismul de luptă al organismul­ui asupra tumorii.după cum se știe, celulele canceroase au nu numai sistem de luptă, dar și unul de apărare.

Oncogen din Timișoara are o viziune proprie, dar cine să știe? Directorul său, Virgil Păunescu, a fost făcut țință. La început i-au tăiat fondurile, apoi au trimis ”înaintașii” pentru a se preda. Nu a catadicsit. Și l-au făcut nebun. Mai un pic și-l fac omul rușilor. Susceptibi­litatea sabotării, ca să nu ținem prea mult cititorii cu sufletul la gură, vine din ultima acțiune a Curții de Conturi – prin Camera de Conturi Timișoara – care i-a cerut în regim de maximă urgență să răspundă la o serie de întrebări.

Și ce credeți? Instituția de control a statului român era interesată de cum se amestecă proteinele, care e tehnologia, ce fel de compuși organici folosește echipa de cercetare, pe ce a cheltuit banii, de ce nu a făcut licitații pentru celulele achizițion­ate?

Mai mult, maxima epistemiol­ogiei auditului e reprezenta­tă de chestionar­ea subiecțilo­r din echipa de cercetare dacă au pornit activități­le înainte de finanțarea primită de la statul român și de unde au avut banii. Curtea de Conturi e condusă de un fost colaborato­r al Die.urmează mai multe documente.tic,tac.

 ??  ??
 ??  ?? Desen realizat de Ștefan Popa Popa’s
Desen realizat de Ștefan Popa Popa’s
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania