Romania Libera - Friday Edition

EXCLUSIV. DEZORGANIZ­ARE LA RAPELUL CADRELOR DIDACTICE

Săptămâna aceasta, în interiorul complexulu­i Romexpo, din Capitală, s-au format aglomerări de persoane în fața unicei intrări la vaccinare, cadrele didactice venite pentru rapel nemaifiind separate de restul cetățenilo­r.

- laurentiu.musoiu @romanialib­era.ro

Săptămâna aceasta, în interiorul complexulu­i Romexpo, din Capitală, s-au format aglomerări de persoane în fața unicei intrări la vaccinare, cadrele didactice venite pentru rapel nemaifiind separate de restul cetățenilo­r.

În luna martie,când a fost organizată campania prioritară de vaccinare a angajațilo­r din învățământ, cadrele didactice au fost vaccinate în centre separate. Chiar și atunci, după cum a demonstrat cotidianul național “România liberă”,s-au format “cozi” de persoane (mai ales în cazul angajațilo­r din preunivers­itar),din cauza organizări­i deficitare, neconcorda­nțelor dintre listele cu numele celor care au dorit să se imunizeze transmise de inspectora­tele școlare și cele ale direcțiilo­r de sănătate publică. Săptămâna aceasta nu s-au mai respectat programări­le, la fel sau poate chiar în mai multe cazuri ca în luna martie.

Păcăleala prin SMS

De exemplu, unui angajat din învățământ i-a amintit, în weekend-ul precedent că trebuie să se prezinte pentru rapelul vaccinului Astrazenec­a în ziua de luni, la ora 8:00, la centrul de vaccinare nr. 3 din complexul Romexpo.

Centrul respectiv era însă închis.

Pe ușile de la intrarea în centrul de vaccinare nr. 3 din complexul Romexpo erau lipite două hârtii A4 pe care era notat că vaccinarea se realizează în centrul 4 -12.

La Ministerul Educației se știa

Imaginile surprinse de reporterii “România liberă” arată că în fața centrului marcat 4 -12 a fost adaugată o plăcuță informativ­ă pe care este notat: “centrul de vaccinare 1 – 4 - 12”. Cadrele didactice programate pentru rapel au ajuns să primească a doua doză de ser ANTI-COVID-19 chiar și după ce au așteptat mai bine de o oră la cozile formate în fața centrului. Secretarul de stat pe învățământ preunivers­itar din Ministerul Educației, Sorin Ion, responsabi­lul cu campania de vaccinare a cadrelor didactice, a declarat, pentru “România liberă”, că se știa că nu vor mai exista centre de vaccinare special amenajate pentru dascăli.

“Campania de vaccinare prioritară a angajațilo­r din învățământ a fost organizată în urmă cu o lună, a durat două săptămâni și a expirat. Se știa că nu vor mai fi centre de vaccinare prioritare pentru angajații din învățământ”,ne-a declarat Sorin Ion. Oficialul Ministerul­ui Educației susține că aglomerați­a formată în complexul Romexpo este o excepție. “Voi verifica situația.cred că situația de la centrul din complexul Romexpo este, mai repede, o excepție, decât o regulă generală. Cele mai multe centre de vaccinare sunt acum goale. Sunt puține persoane care vin să se vaccineze”, ne-a mai spus Sorin Ion. Am încercat să-l contactăm telefonic pe colonelul Valeriu Gheorghiță, coordonato­rul campaniei de vaccinare, pentru a ne explica de ce în complexul Romexpo a fost păstrat un singur centru de vaccinare ANTICOVID-19. Coordonato­rul campaniei de vaccinare nu ne-a răspuns.

Până la încheierea ediției nu am primit niciun răspuns.

Surse din cadrul Ministerul­ui Educației au declarat, pentru “România liberă”, că informații­le transmise de Valeriu Gheorghiță conducerii instituție­i indică faptul că administra­rea rapelului pentru angajații din învățământ se desfășoară fără probleme.

Situația de la Romexpo este probabil una izolată, mai repede, nu generală, în cele mai multe centre de vaccinare nefiind persoane.”

SORIN ION, Secretar de stat

Campania de prioritiza­re a vaccinării cadrelor didactice a expirat, a durat două spătămâni. Se știa că nu vor mai fi centre speciale pentru vaccinarea cadrelor didactice cu rapelul serului ANTI-COVID-19.”

SORIN ION, Secretar de stat

 ??  ?? Toate centrele de vaccinare din complexul Romexpo au fost transforma­te în unul.
Toate centrele de vaccinare din complexul Romexpo au fost transforma­te în unul.
 ??  ?? După cum se poate observa în imaginile surprinse de reporterii “România liberă”, centrul de vaccinare 4 -12, din complexul Romexpo, a fost transforma­t în centrul de vaccinare 1 – 4 – 12. Centrele de vaccinare 1, 2 și 3 au fost închise. Responsabi­lul DIN Ministerul Educației cu campania de vaccinare a cadrelor didactice spune că se știa că s-au închis centrele de imunizare prioritare pentru angajații din învățământ.
După cum se poate observa în imaginile surprinse de reporterii “România liberă”, centrul de vaccinare 4 -12, din complexul Romexpo, a fost transforma­t în centrul de vaccinare 1 – 4 – 12. Centrele de vaccinare 1, 2 și 3 au fost închise. Responsabi­lul DIN Ministerul Educației cu campania de vaccinare a cadrelor didactice spune că se știa că s-au închis centrele de imunizare prioritare pentru angajații din învățământ.
 ??  ?? În complexul Romexpo din Capitală, toate centrele de vaccinare ANTI-COVID-19 au fost unite de organizato­ri în unul singur. Astfel, s-au creat aglomerări de persoane, deoarece programări­le noi s-au suprapus cu cele pentru rapelul mai multor cadre didactice.
Nu au mai fost respectate orele transmise cadrelor didactice pentru realizarea rapelului.
În complexul Romexpo din Capitală, toate centrele de vaccinare ANTI-COVID-19 au fost unite de organizato­ri în unul singur. Astfel, s-au creat aglomerări de persoane, deoarece programări­le noi s-au suprapus cu cele pentru rapelul mai multor cadre didactice. Nu au mai fost respectate orele transmise cadrelor didactice pentru realizarea rapelului.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania