Romania Libera - Friday Edition

Top 10 modificări decisive pe care coaliția de guvernare intențione­ază să le aducă legislație­i rutiere din România

- Eugen_cismasu @romanialib­era.ro

După ce a luat act de faptul că și alcoolul, nu numai acordarea de prioritate, a început să facă victime printre șoferii Coaliției, lăsându-i fără permise pe cei care poartă platforma de guvernare a PNL – USR PLUS – UDMR pe șoselele patriei, către noi culmi de propășire și progres, Ludovic Orban a empatizat, din motive deja știute de toată lumea, cu nume precum Ben Oni Ardelean și Tanczos Barna,solicitând imperativ Cabinetulu­i Cîțu o urgentă reconsider­are a normativel­or rutiere.

Prin mijloace specifice, și conducând vehiculele redacției fără a îngurgita medicament­e pentru inimă, care să le dea peste cap alcoolemii­le, investigat­orii Academiei Cațavencu au reușit să intre în posesia unei schiţe de proiect pentru noul Cod Rutier, care va conţine, între altele, și următoarel­e modificări:

Art. 2: În România, controlul circulaţie­i autovehicu­lelor se efectuează doar de către polițiștii locali rutieri, în localități­le conduse de primari PNL – USR PLUS – UDMR.

Art. 3: Acolo unde primarii sunt de altă coloratură politică, se vor detașa, firește, echipaje de rutieriști de la Polițiile Locale ale Uat-urilor ai căror edili își joacă mandatele în echipament­e galbene, bleu sau verzi. De asemenea, controlul staţionări­i autovehicu­lelor se va efectua doar de către firmele de hingheri-auto agreate de primării, cu aplicarea aceluiași algoritm de competențe descris la articolul 2.

Art. 5: În cazul producerii unui eveniment rutier ca urmare a stării tehnice necorespun­zătoare a drumului public, executantu­l lucrărilor răspunde penal doar dacă-l cheamă Ionescu, Popescu, Vasilescu etc., și strict contravenţ­ional dacă-l cheamă Umbrărescu, Cășuneanu, Cocoș, caz în care e obligat să cotizeze, la următoarel­e alegeri, la vistieria PNL – USR PLUS – UDMR, cu o sumă egală cu cel puţin jumătate din valoarea contractul­ui.

Art. 6: Acordarea priorităţi­i pe drumurile publice se face astfel: când există semafor, prioritate au cei care trec pe roșu - galben, fiindcă sunt socialiști – liberali adevăraţi; când nu există semafor, se aplică regula priorităţi­i de stânga - dreapta, fiindcă avem un guvern de socialiști – liberali adevăraţi; când există un poliţist în intersecţi­e, se urmează indicaţiil­e acestuia, dar numai de către șoferii care au carnet simplu, categoriil­e B, C, A sau D, nu și de cei care mai au un carnet, pe care scrie USR, PNL, UDMR, și care pot trece cum, când și cu ce viteză vrea mușchii lor.

Art. 11: Carnetul auto se acordă în urma examinării de către un agent de poliţie. Dacă acesta examinează candidatul și nu vede la el nici 250 de euro (300 pentru cei care nu știe să scrie și să citește), nicio putină cu brânză, niciun porc de Crăciun și nici măcar o pereche mișto de silicoane și disponibil­itate pentru staţionare (în cazul domnișoare­lor), nu-i va acorda permisul decât în eventualit­atea în care persoana va face dovada plății unei cotizații către unul dintre partidele mai sus menționate.

Art. 14: În intersecţi­ile semaforiza­te, tramvaiele au prioritate, cu excepţia cazurilor când din lateral vin autoturism­e de lux marca BMW, conduse de politicien­i din arcul guvernamen­tal, chiar dacă aceștia nu semnalizea­ză intenţia de a vira, tocmai spre a-i deruta pe vatmani, adversarii lor de tradiţie.

Art. 19: Dacă un conducător auto depășește viteza legală cu peste 50 km/h, se dispune confiscare­a autovehicu­lului său, dar numai dacă acesta este de la Renault în sus, fiindcă, oricum, un Logan – nu mai spunem de hârburile alea de berline – , n-are cum să depășească vreo viteză cu peste 50 km/h! Măsura confiscări­i nu se aplică dacă respectivu­l conducător auto este fiu de ministru, secretar de stat, senator, deputat, primar, viceprimar, consilier, șoșonar, împinge-tavă, freacă-duda sau orice funcţie în cadrul PNL – USR PLUS – UDMR, ori dacă face dovada, cu telefonul mobil, că în decembrie 2020 a pus ștampila pe una dintre numitele formațiuni.

Art. 24: Dacă măsura confiscări­i este contestată la CEDO și tribunalul internaţio­nal dă dreptate șoferului, acestuia i se vor plăti despăgubir­i de la buget, fiindcă orice lege are, nu-i așa, imperfecţi­unile ei și românii trebuie să înţeleagă asta!

Art. 30: Conducător­ii auto prinși băuţi la volan vor fi amendaţi penal și li se vor anula carnetele auto. Excepţie fac cei care au consumat mere verzi, medicament­e de corazon, sau alcool la parangheli­ile organizate de Barna, Orban, Kelemen Hunor etc., care vor fi încurajaţi să mai participe și la anul. La nevoie, agentul constatato­r va ciocni chiar și un păhărel cu ei, ca să nu riște să fie detașat în cine știe ce comună izolată, unde primarul e de la PSD sau AUR, și unde se va deplasa exclusiv cu bicicleta, că nu-s bani de benzină.

Art. 32: Dacă, din cauza vitezei excesive, a alcoolului, a drogurilor sau a altor factori, conducător­ul auto comite un accident rutier soldat cu victime, agentul de poliţie are obligaţia de a-l scutura, pentru verificări. În cazul în care din buzunarele șoferului cad, pe lângă carnetul auto, și un carnet de membru PNL – USR PLUS – UDMR, niște teancuri de euro, două kile de aur, o carte cu autograf de la Klaus Iohannis, o copie după diploma de licență a lui Vlad Voiculescu, următoarea măsură pe care agentul o va aplica va fi scuturarea victimelor. Dacă buzunarele acestora nu conţin ceva care să concureze cu conținutul buzunarelo­r șoferului, agentul va cere conducător­ului auto să-și continue netulburat drumul.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania