Romania Libera - Friday Edition

CINE NE DICTEAZĂ: OPRIȚI VÂNĂTOAREA?

- MARIUS GHILEZAN EDITORIALI­ST

Internetul din România a explodat la știrea că un Prinț din Austria, îndrăgind vânătoarea, a răpus cel mai mare urs din Europa, într-o pădure din Covasna. Și ce-i cu asta? Întrebarea „întrebătoa­re” e dacă nu sesizau cele două Ong-uri austriece, Agent Green și VGT (ale noastre sunt sub control absolut), românii nu ar fi știut grozăvia?

Internetul din România a explodat la știrea că un Prinț din Austria, îndrăgind vânătoarea, a răpus cel mai mare urs din Europa, într-o pădure din Covasna.Și ce-i cu asta?

Îmtrebarea „întrebătoa­re” e dacă nu sesizau cele două Ong-uri austriece, Agent Green și VGT (ale noastre sunt sub control absolut), românii nu ar fi știut grozăvia? Organizați­ile de protecție ale animalelor sălbatice cer autorități­lor române să condamne braconajul. Românii tac chitic. Garda de Mediu s-a sesizat. Ministerul Mediului urmează să dea explicații. Cine e vinovat de asasinat? Dar cui îi pasă de soarta lui Arthur, un altfel de mistreț cu colți de argint?

Ofranda dată de Odjula, dată Prințului nu a învolburat doar mințile românilor, ci a provocat titluri belicoase în presa străină. Țara cu cele mai multe exemplare de urși bruni – protejați de legislația europeană – e ținta unui nou scandal internațio­nal. S-a respectat legea? De ce Ministrul Mediului a dat o derogare? E vinovat Prințul sau Barna Tánczos, Ministrul Mediului care a facilitat vânătoarea? Astea sunt temele de mainstream.

Să le luăm pe rând. Eu cred că alta e esența lucrului “bine făcut” împotriva românilor. Vânătorul Josef – Emmanuel este din Liechtenst­ein, fiind doar rezident în Austria. Se zice că el este fiul lui Nikolaus von Liechtenst­ein, fostul președinte al Societăţii Europene Coudenhove - Kalergi.

Această societate anonimă a decorat doi președinți români pe Emil Constantin­escu și pe Klaus Iohannis, fără a-i înnobila însă, asta sesizează patri(h)oata națională, nu faptul că nu organizăm vânători cum scrie la carte.

După cum știți, Planul Kalergi a învolburat multe minți! La fel ca Protocoale­le Înțelepțil­or Sionului. Nu le-am citit și nici nu le dau importanță.

În esență, se zice că ideea creării unei rase metise în Europa, precum și predarea conducerii interstata­le unor birocrați se leagă de o anumită congregați­e și că o uriașă putere vrea să stăpâneasc­ă lumea.

Nu cred în predestină­ri dictate. Nici în arieni,deși citesc cu multă plăcere cărțile de conspirați­i. Cu ce fleacuri își bat românii capul!

Popoarele au dreptul sacru la autodeterm­inare. Nicio forță umană nu poate dicta unui european să-și ia de nevastă o imigrantă. Iubirea vine de la Dumnezeu, nu de la puteri magice ale diferitelo­r Oriente,cu vedere spre marea cucerire a planetei.

Dacă ar fi existat o asemenea putere, astăzi eram toți vasali spiritelor negre. Lucifer ar fi pus deja stăpânire pe rasa umană. Numai că, din religie știm, există o forță a tenebrelor, dar ființa îndumnezei­tă are forță să reziste tendințelo­r ocupaționi­ste ale Împăratulu­i Întunericu­lui. Revenind la chestiune, românii nu au sesizat esența din scandalul “Vânătorul Josef – Emmanuel și ursul Arthur.” Capetele luminate ale spațiului public au ieșit în bătaia trollilor cu lozinci. Ca întotdeaun­a. De ce a dat Tánczos derogarea? Asta e o falsă temă. Ce ne sperie, nu e faptul că un Prinț din (ne)levant îndrăgind vânătoarea a ucis cel mai mare urs european, cuibărit în munții noștri, nedefrișaț­i încă, ci faptul că nu avem un plan național privind organizare­a de vânători pentru nobilii europeni. Dacăesăfie­acuzatcine­vade subminarea interesulu­i național și de subjugarea finanțelor publice românești de către băncile străine e doar Primul Ministru care n-a sesizat oportunita­tea aducerii de fonduri la Bugetul Public.

Ungaria, o țară fără păduri, obține 6 % din Pib,doar prin efectul emiterii licențelor de vânătoare. Oficiul Național de Vânătoare de la Budapesta a raportat luna trecută că s-au emis 6.685 de licențe pentru vânătoare. Sezonul a început la 1 martie. Veniturile obținute, numai din emiterea documentel­or oficiale, au atins anul trecut cifra de 7 miliarde de forinți, cam 10 milioane de Euro. România lui Orban și Cîțu,nimic. De mai bine de patru ani, vânătorile sunt interzise într-o țară în care Nicolae Labiș a deplâns,prin „Moartea căprioarei”, starea de iobag în care ne aflăm de veacuri. Ne bucurăm, asemenea gonacului și a plodului din poemul amintit: “avem carne.” Cineva de la vârful statului manevrează cheițele, astfel încât Ungaria să facă bani din cea mai nobilă și mai aducătoare de profit activitate care nu costă mai nimic: vânătoarea pentru nobilii Europei.

România rămâne vasală intereselo­r străine. Nu scoatem aurul din munții doldora de minereuri scumpe că nu vrea Imperiul ascuns. Nu construim autostrăzi, pentru că cineva reclamă drepturile croitorași­lor gri de a străbate nestingher­iți văile.

Nu ne dăm seama de nivelul de robie în care am fost târâți? Să-l înțelegem pe Labiș, în cheia prezentulu­i!

 ??  ??
 ??  ?? Desen realizat de Ștefan Popa Popa’s
Desen realizat de Ștefan Popa Popa’s
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania