Romania Libera - Friday Edition

BRITNEY SPEARS SE LUPTĂ SĂ SCAPE DE TUTELA TATĂLUI EI, SUB CARE SE AFLĂ DE 13 ANI

BRITNEY SPEARS se luptă să scape de tutela tatălui ei, sub care se află de 13 ani

- bianca.ion @romanialib­era.ro

Din 2008, Britney Spears nu își mai controleaz­ă afacerile sau deciziile cu privire la cariera sa. Toate acestea sunt hotărâte de tatăl său, în baza unui acord adoptat de instanță, în urma unor crize publice ale artistei care s-au dovedit a fi probleme de sănătate mintală.

Din 2008, Britney Spears nu își mai controleaz­ă afacerile sau deciziile cu privire la cariera sa. Toate acestea sunt hotărâte de tatăl său, în baza unui acord adoptat de instanță, în urma unor crize publice ale artistei care s-au dovedit a fi probleme de sănătate mintală.

Î n 2008, tatăl lui Britney Spears, Jamie, era numit de o curte judecătore­ască din Los Angeles custode legal al fiicei sale. Din acel moment, Jamie Spears controleaz­ă viața profesiona­lă și personală a fiicei, dar mai ales finanțele ei, averea fiind estimată la aproximati­v 60 de milioane de dolari. 12 ani mai târziu, în vara anului trecut, Britney Spears a solicitat în fața unei instanțe ridicarea custodiei.

Miercuri, 23 iunie, pentru prima oară, cântăreața a stat în fața unui judecător în procesul privind tutela ei. Celebra cântăreață în vârstă de 39 de ani a făcut o serie de dezvăluiri șocante despre toți acești ani și a solicitat încetarea gestionări­i „abuzive” a afacerilor și bunurilor sale personale spunând în fața instanței din Los Angeles: „Îmi doresc viața înapoi”. Spears a continuat să enumere motivele pentru care consideră că tutela ar trebui ridicată: „Merit intimitate. Nu simt că pot trăi o viață deplină. Merit să am o viață. Am mințit și am spus lumii întregi că sunt bine și fericită. Este o minciună”, a spus artista în fața judecătoar­ei. Cântăreața a mai spus că tatăl ei era „obsedat” de ea și că voia să controleze totul. Britney a susținut că nu poate să-și facă prieteni, a fost limitată la o indemnizaț­ie săptămânal­ă de 2.000 de dolari și nu poate face nimic fără permisiune­a tatălui ei. Britney a mărturisit că a fost forțată să lucreze împotriva voinței sale și că tatăl ei a împiedicat-o să se căsătoreas­că și să aibă un copil. În plus, acesteia nu i se permite să meargă la doctor. Artista a solicitat să i se permită să-și aleagă propriul avocat și să i se permită să vorbească, menționând că părinții ei acordă interviuri în massmedia, în timp ce ei i se interzice să vorbească cu presa.

Pledoaria poate fi ultima declarație publică a Spears în această privință. Prin intermediu­l avocatului ei, Samuel Ingham III, ea a sugerat ca proceduril­e de acum înainte să fie sigilate.

Merit să am o viață! Am mințit și am spus lumii întregi că sunt bine și fericită. Este o minciună“.

 ??  ??
 ?? CREDIT FOTO: KOBBY DAGAN / SHUTTERSTO­CK.COM ?? Britney Spears la Billboard Music Awards 2016 la T-mobile Arena pe 22 mai 2016 în Las Vegas, Nevada.
CREDIT FOTO: KOBBY DAGAN / SHUTTERSTO­CK.COM Britney Spears la Billboard Music Awards 2016 la T-mobile Arena pe 22 mai 2016 în Las Vegas, Nevada.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania