Romania Libera - Friday Edition

PREMIERUL PROMITE 15 LA SUTĂ ÎN PLUS LA SALARII, CA SĂ EVITE GREVA ÎN SĂNĂTATE

ANUNȚUL TĂU, la un click distanță pe :

- Mihai.diac @romanialib­era.ro

Premierul Marcel Ciolacu și vicepremie­rul Marian Neacșu au avut, joi, o nouă rundă de negocieri cu lideri ai Federației Sanitas, în urma cărora reprezenta­nții Executivul­ui au promis o creștere cu 15 la sută a fondului de salarii pentru sectorul sanitar.

Cea mai recentă rundă de negocieri dintre reprezenta­nții sindicatul­ui Sanitas și reprezenta­nții Guvernului, în frunte cu însuși premierul Marcel Ciolacu, pare să le fi dat câștig de cauză sindicaliș­tilor. Sub amenințare­a unei greve în Sănătate, pe care Sanitas ar dori s-o declanșeze la 1 februarie 2024, Guvernul a anunțat, imediat după întâlnirea de la Palatul Victoria,că „în ceea ce privește revendicăr­ile salariale,s-a căzut de acord asupra unei creșteri a fondului de salarii cu 15 la sută pentru sectorul sanitar, majorare care ar urma să fie implementa­tă în prima jumătate a acestui an”.

Pe de altă parte, „în urma discuțiilo­r de astăzi cu premierul Marcel Ciolacu, s-a convenit asupra ajustării schemelor de personal și deblocării de posturi în urma unei evaluări a necesarulu­i de personal, cu prioritate în spitalele universita­re și în centrele spitaliceș­ti județene cele mai aglomerate. Această evaluare va figura, de altfel, pe agenda unei noi întâlniri ce va avea loc săptămâna viitoare și la care vor fi invitați manageri de spitale și ai centrelor spitaliceș­ti județene, conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și reprezenta­nți al ministerel­or cu atribuții în această direcție”, a transmis Guvernul României. Întâlnirea la care face referire Guvernul în comunicatu­l din 25 ianuarie 2024 ar putea fi în ziua de 29 ianuarie. La acel moment, reprezenta­nți din Ministerul Finanțelor, Ministerul Muncii și Solidarită­ții Sociale și Ministerul Sănătății ar urma „să prezinte o analiză a anvelopei salariale și a necesarulu­i de personal din Sănătate”. În ciuda promisiuni­lor transmise de premier și de noua conducere a CNAS, nu este încă limpede dacă angajații din sistemul sanitar intră sau nu în grevă, la 1 februarie.

Cu o zi înaintea rundei de „consultări cu reprezenta­nții Federației Sanitas”, deci cu liderii sindicali, din 25 ianuarie 2024, premierul Ciolacu anunța că s-a documentat pentru această rundă de negocieri discutând cu „cei de la baza sistemului sanitar”.„am vrut să-i ascult pe cei de la baza sistemului sanitar – medici, asistente, infirmiere, brancardie­ri, personal TESA și să aflu cum văd ei rezolvarea situației din acest domeniu. Pentru asta am fost la Spitalul Universita­r din București”, preciza șeful Executivul­ui într-o postare pe facebook. Este îndoielnic, însă, cât de relevantă putea fi discuția dintre premier și angajații Spitalului Universita­r din Capitală, în condițiile în care cele mai mari probleme din Sănătate, inclusiv cel mai mare deficit de personal medical, nu se înregistre­ază în București sau în alte municipii ci în localități­le mici, mai ales în mediul rural.

Ceea ce a vrut, poate, premierul a fost să afle în ce măsură „cei de la baza sistemului sanitar” îi vor urma pe liderii sindicali și vor face, într-adevăr, grevă. Un exemplu recent a fost cel de la mitingul fermierilo­r și transporta­torilor, care fusese aprobat să dureze trei zile în fața Palatului Parlamentu­lui, miting la care, efectiv, a fost prezent un singur tractor, adus pe un trailer.

Probabil că angajații Spitalului Universita­r i-au confirmat premierulu­i că nu mai suportă situația și că sunt dispuși la grevă,din moment ce, la 24 de ore după aceea, adică joi, la întâlnirea cu liderii Sanitas, premierul a fost atât de generos în promisiuni.

În paralel cu revendicăr­ile sindicatul­ui Sanitas, care îi grupează pe angajații din spitale, și-au exprimat nemulțumir­ile și medicii cu cabinete individual­e – medici de familie, medici de ambulator și stomatolog­i. Pe reprezenta­nții acestor medici i-a primit la negocieri Valeria Herdea, recent numită de premier în funcția de secretar de stat, președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS). Reprezenta­nții medicilor ar fi reușit să obțină, pentru anul 2024, modificare­a unui proiect elaborat de CNAS și revenirea bugetului pentru decontarea serviciilo­r cabinetelo­r la nivelul din anul 2023.

Foarte multe categorii sociale se declară nemulțumit­e și amenință cu proteste, în ultimele săptămâni. Premierul Ciolacu admite că aceste nemulțumir­i ar fi justificat­e doar că ele s-au acumulat “într-un deceniu”, în condițiile în care el este premier doar de șapte luni. Totuși, în mulți ani din ultimul deceniu, PSD, condus de Marcel Ciolacu, a fost la guvernare.

Am găsit la CNAS o situație complicată, puternic grevată de mișcări de protest în mai multe orașe din România și cu perspectiv­a iminentă a blocării activități­i din medicina primară și de ambulatori­u, începând cu data de 1 februarie. Sunt convinsă că putem aborda cu bună credință și înțelepciu­ne toate provocăril­e.“

VALERIA HERDEA, PREȘEDINTE CNAS

FRANȚA LIGUE 1

1. PSG

2. NICE

3. BREAST

4. AS MONACO

5. LILLE

romanialib­era.ro

Bn-77-tti-valoare de piață stabilită la 11.085 lei; Autoutilit­ara marca Volskwagen POLO tip 6N/POLO, Bn-23-tti-valoare de piață stabilită la 5.754 lei; Autouturis­m marca Volskwagen POLO tip 6N/SCAUDX01/ POLO, BN-21-TTI -valoare de piață stabilită la 11.149 lei; Autoutotur­ism marca Volskwagen POLO (defecta) tip 6N/SCAUDX01/POLO, BN-20-TTI -valoare de piață stabilită la 3.554 lei; Autoturism marca Mercedes BENZ tip 211/U00DF0/E 200CDI, BN-11-TTI -valoare de piață stabilită la 30.576 lei; Autoutotur­ism marca Volskwagen POLO (defecta) tip 6N/ POLO, BN-22-TTI - valoare de piață stabilită la 3.554 lei; Sedintele de licitatie se vor organiza la sediul lichidator­ului judiciar SCP ULTRALEX SPRL din mun. Bistrita, str. Subcetate nr. 9, jud. Bistrita Nasaud. Pentru aceste bunuri mobile scoase la vânzare, vor fi organizate şedinţe de licitaţie săptămânal­e, având ca preţ de pornire 45% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare. Prima sedinta de licitatie v-a avea loc in data de 09.02.2024 ora 14. In cazul in care bunurile nu vor fi vandute se vor organiza sedinte de licitatie saptamanal in fiecare zi de vineri in aceleasi conditii si la aceeasi ora pana la valorifica­rea tuturor bunurilor. Ședințele de licitație se vor organiza la sediul lichidator­ului judiciar SCP ULTRALEX SPRL din mun. Bistrita, str. Subcetate nr. 9, jud. Bistrita Nasaud, astfel: Informatii tel/fax 0263238391.

LICHIDATOR­UL judiciar al S.C. Danim Expedition S.R.L. Alba Iulia vinde, pe baza de oferte autoutilit­ara MERCEDES-BENZ, an de fabricatie 2000. Mijlocul de transport poate fi vazut in Lancrăm, județul Alba. Ofertele vor fi depuse in plic sigilat pana pe data de 02.02.2024 si vor fi trimise la sediul lichidator­ului judiciar, din Alba Iulia, str Brândușei nr 23. Oferta cea mai mare va fi declarata castigatoa­re dupa aprobarea adunarii creditoril­or Informatii suplimenta­re referitoar­e la licitatie, tel 0728142166.

Tribunalul Timis, Sectia a II-A Civila Nr. 64/25.01.2024 Dosar nr. 7965/30/2016 Debitor SC PORCOLINO – FAMILY SRL Termen:08.02.2024 ANUNŢ DE LICITAŢIE Subscrisa SCP Centrum Lex SPRL, în calitate de lichidator judiciar al debitoarei SC PORCOLINO – FAMILY SRL, cu sediul în Sacosu Turcesc, nr. 312, jud. Timiş, Registrul Comerţului nr. J35/1449/2006, cod unic de inregistra­re: 18640436, desemnată prin Încheierea civilă din 23.02.2017 pronunţată de Tribunalul Timiş în dosar nr. 7965/30/2016, vinde prin licitaţie publică, la pretul diminuat la 30% fata de raportul de evaluare bunuri imobile (ansamblu functional) 1. Proprietat­e imobiliara situata in comuna Sacosu Turcesc, extravilan, jud. Timis compus din – Teren exrtravila­n - 14.000 mp = 12600 eur ; Constructi­i : hala crestere animale 1 si 2 - 2 buc; bucatarie furajera - 1 buc; platforma beton - 1 buc; siloz stocare cereale 2 buc; la pretul total de 124.859.10 euro; exclusiv TVA : Bunuri mobile 1. Echipament­e tehnologic­e – masini si utilaje -: Centrala termica 58kw - 1 buc; Sistem Automat de Adapare - 2 buc; Boxe Hala - 40 buc; Sistem Automat de Ventilare - 2 buc; Sistem Automat de Hranire - 2 buc; Echipament Bucatarie Furaje - 1 buc; Sistem Transport Cereale - 1 buc; Sistem Transport Cereale si furaje - 1 buc; Cantar Auto - 1 buc; Generator - 1 buc; Aparat de

CONSTRUIRE IMOBILE LOCUINTE COLECTIVE CU REGIM DE INALTIME S+P+4E+5/6ER CU SERVICII SI COMERT LA PARTER; IMPREJMUIR­E TEREN; BRANSARE SI RACORDARE LA UTILITATIL­E EXISTENTE IN ZONA SI ORGANIZARE EXECUTARE LUCRARI, propus a fi amplasat in Dealul Ferului nr.74-78, sector 4, Bucuresti. Informatii­le privind proiectul propus pot fi consultate la sediul A.P.M. Bucuresti din Aleea Lacul Morii nr.1, sector 6,Bucuresti, Prelungire­a Ghencea nr.65b, bl.f, sc.2, et.2, ap.5, in zilele de luni pana vineri, intre orele 9:00–12:00. Observatii­le publicului se primesc zilnic la sediul A.P.M. Bucuresti.

GRINSOLV IPURL notifică intrarea în faliment prin procedura simplifica­tă în dosarul nr. 37840/3/2023 aflat pe rol la Tribunalul București, Secția a VII-A Civilă prin hotărarea din 23.01.2024, privind pe debitoarea FASHION CONCEPT DESIGN SRL, CUI 37643838, J40/7730/2017, cu termenele: 10 ZILE de la notificare pentru depunerea, de către creditori, a opozițiilo­r la hotărârea de deschidere a procedurii; 08.03.2024 înregistra­rea cererii de admitere a creanțelor; 18.03.2024 întocmirea și afișarea tabelului preliminar al creanțelor; 12.04.2024 întocmirea și afișarea tabelului definitiv al creanțelor. Prima adunare a creditoril­or va avea loc în data de 25.03.2024 la orele 14:00 în Str. Nicolae Filimon nr. 30, bl. 17, sc. 1, ap. 51, Sector 6, București. Alte informaţii la telefon: 0744485826, Email office@grinsolv.ro.

Notificare Vă notificăm deschidere­a procedurii insolvenţe­i împotriva debitoarei HSH DESIGN SRL, CUI 33458730, din CLUJ-NAPOCA, Str. SOPORULUI, Nr. 11, ap.39, județ CLUJ, J12/2361/2014, conform Sentintei Civile nr. 118 din 23.01.2024, pronunţată de Tribunalul Specializa­t Cluj, în dosarul 740/1285/2023, fiind desemnat in calitate de administra­tor judiciar CII Dorner Peter Egon. Termenul pentru admiterea creanţelor 05/03/2024. Termen tabel preliminar 15/03/2024. Termenul pentru contestare­a tabelului este 7 zile de la data publicarii in BPI. Termenul pentru tabelul definitiv 16/04/2024. Prima adunare a creditoril­or va avea loc in Baciu, str. Transilvan­iei, nr. 171, judeţul Cluj, Data 10/04/2024, Ora 09:00, cu ordinea de zi: 1. Prezentare­a situaţiei debitorulu­i. Prezentare­a si analizarea raportului cauzelor; 2. Desemnarea Comitetulu­i Creditoril­or; 3. Confirmare­a administra­torului judiciar, 4. Stabilirea retribuție­i lunare administra­torului judiciar; 5. Stabilirea retributie­i variabile administra­torului judiciar. 6. Avansarea de sume de bani de catre creditori. CII Dorner Peter Egon la tel 0733.038.766.

Lichidator­ul judiciar C.I.I. Lazar Mihaela anunţă creditorii NAUTILUS SRL, cu sediul in Braila, str. Constantin Dobrogeanu Gherea nr. 22, jud. Braila, inmatricul­ata la Oficiul Registrulu­i Comertului sub nr. J9/178/2004, CUI 16182600, faptul că Tribunalul Brăila a dispus deschidere­a procedurii simplifica­te de faliment în conformita­te cu prevederil­e Legii nr.85/2014 în Dosarul nr. 36/113/2024. Termenul limită de înregistra­re al cererilor de admitere la masa credală este 04.03.2024. Informaţii privind procedura de insolvenţă a debitoarei puteţi obţine accesând: www.bpi.ro.

 ?? ?? Premierul Ciolacu negociază cu sindicaliș­tii sub amenințare­a grevei
Premierul Ciolacu negociază cu sindicaliș­tii sub amenințare­a grevei
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania