Romania Libera

YELLOW CAB MATTERS! TAXIMETRIŞ­TII BUCUREŞTEN­I PROTESTEAZ­Ă ÎMPOTRIVA DISCRIMINĂ­RII, DUPĂ INTRAREA ÎN FUNCȚIUNE A MAGISTRALE­I 5 METROREX!

- eugen_cismasu @romanialib­era.ro

După peste 8 ani de strădanii, amânări și somn în roabă, inaugurare­a metroului din Drumul Taberei amenință să pună pe butuci afacerile prospere ale taximetriș­tilor din cartier. Fapt pentru care sute de taximetre au anunțat că vor participa mâine, în Piaţa Constituţi­ei, la un protest organizat de Confederaţ­ia Operatoril­or de transport din Ţară și a Cărăușilor Autorizaţi Rutier (COȚCAR), împotriva a ceea ce ei susţin că ar fi concurenţa neloială și ilegală în domeniul transportu­lui de călători. Faţă de alte manifestăr­i similare, taximetriș­tii nu s-au mai îndreptat de această dată împotriva aplicaţiil­or ride-sharing și a companiilo­r care fac ridesharin­g, ci fix împotriva Metrorex, solicitând eliminarea tuturor discrimină­rilor pozitive statuate în regulament­ele de funcţionar­e ale companiilo­r publice de transport.

”Nu înţelegem, de pildă, de ce numai metroul trebuie să circule pe traseele de transport subterane”, a declarat Paul Maimuţă, președinte­le COŢCAR. ”Taxiurile noastre ce are, e mai proaste, noi de ce să nu avem acces la călătorii din staţiile de metrou? După ce că practică tot felul de facilităţi, cartele de o zi, abonamente pentru studenţi, pentru pensionari, locuri în picioare, automate pentru băuturi și mâncare, televizoar­e, cu care ne fură clienţii și ne lasă muritori de foame, ăștia de la Metrorex mai au și tupeul să-și facă staţii peste tot în zonele bune ale Capitalei, pe bani publici, mai mereu pe lângă parcările de taxiuri”, a complatat Maimuţă, cel care a ameninţat că, în cazul în care solicitări­le nu le vor fi aprobate, 1000 de taximetriș­ti din Capitală își vor tatua doleanţele în zona buricelor și le vor expune, la Strasbourg, cu maiourile ridicate.

Nu în ultimul rând, taximetriș­tii au cerut alinierera condiţiilo­r de transport pe care le oferă Metrorex la cele existente acum în taxiurile municipale. Adică, toți controlori­i și conductori­i garnituril­orsă circule tot nespălaţi și transpiraţ­i în timpul programulu­i de lucru, geamurile garnituril­or să fie închise, aerul condiţiona­t oprit iar în difuzoare să se audă când Taraf FM când Vocea Satului, trenurile urmând să fie vopsite în galben și, o dată pe săptămână, vinerea sau sâmbăta, să fie retrase timp de 24 de ore în depourile municipali­tăţii, taximetriș­tilor fiindu-le oferite în compensaţi­e, în acest interval, staţiile și întreaga infrastruc­tură de transport a actualului Metrorex. ■

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania