Romania Libera

Top 5 lucruri pe care nu le știai, despre consecințe­le inaugurări­i Metroului din Drumul Taberei

- eugen_cismasu @romanialib­era.ro

Sub egida ”Cincinalul în opt ani și jumătate!”, românii au inaugurat în data de 15 septembrie, cu fast, fotografii, panglici tăiate și declarații de presă, magistrala de metrou M5 Drumul Taberei. Ce era prevăzut în programul oficial al evenimentu­lui, ați văzut cu toții la televizor sau ați aflat de pe rețele. Ce nu s-a văzut la tv, dar s-a petrecut ieri, în Capitală, din pricina mărețului eveniment, vă spunem noi, în cele ce urmează:

1. Din 15 septembrie, cocalarii cu BMWuri din Drumul Taberei nu mai poartă măști chirurgica­le la oglinda retrovizoa­re, ci snopuri de cartele de metrou cu 2 și 10 călătorii, musai consumate. De asemenea, la semafoare, cerșetorii de cartier au schimbat solicitare­a: ”Dai și tu 8 lei, barosane, să am și eu de-un abonament la metrou pe o zi?”.

2. Inaugurare­a metroului din Drumul Taberei s-a resimțit din plin în maternităț­ile din Capitală. Ieri, 6 nou născuți de la Polizu, Bucur și Filantropi­a au primit numele de Garnitura, Metrou, și Atenție, se-nchid ușile!, trei au fost trecuți în acte Romancier, Favorit și Valea Ialomiței iar pentru unul solicitare­a ”Urmează stația Râul Doamnei, cu peronul pe partea stângă!” a fost respinsă, pe motiv că depășea câmpul alocat prenumelui, în certificat­ul de naștere.

3. O delegație de pensionari l-a întrebat pe președinte­le Iohannis dacă în metrou se bagă și apă caldă, ca în Otokarele lui Firea, ca să știe dacă își cumpără abonamente sau în iarna asta își mută garsoniere­le tot în RATB, pardon STB.

4. Viorica Dăncilă a cerut, în conferință de presă, gratuități la metroul din Drumul Taberei pentru copii și bătrâni, motivând că de astfel de facilități au parte milioane de utilizator­i ai acestui tip de transport în localități precum Caracal, Alexandria, Videle sau Turnu Măgurele.

5. PF Daniel a fost singurul care a criticat vehement Metroul din Drumul Taberei. ”În loc să ne ridicăm, cu încă un etaj al Catedralei Neamului,mai aproape de Rai, ne-am coborât, cu câteva niveluri, mai aproape de Iad. Păcat de banii ăia...”, a declarat resemnat Preasfinți­tul. ■

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania