Romania Libera

FCSB, DECIMATĂ DE COVID-19, CU BACKA TOPOLA

Situație dificilă în sânul formației FCSB, care în această seară joacă în preliminar­iile Europa League cu Backa Topola, având aprope tot staff-ul tehnic infectat cu COVID-19.

- catalin.mihai @romanialib­era.ro

Dacă în luna august patru juniori ai clubului erau confirmați cu noul coronaviru­s, FCSB se confruntă cu un nou focar de COVID-19. De această dată, în urma testelor efectuate înaintea partidei cu Backa Topola, din turul doi preliminar al Europa League, au fost înregistra­te şapte rezultate pozitive, dintre care şase aparţin membrilor din staful tehnic.

Chiar dacă Andrei Miron este singurul fotbalist al roş-albaştrilo­r infectat, adevărata problemă este în rândul oficialilo­r. Antrenorul principal Anton Petrea, preparator­ii fizici Thomas Neubert şi Horea Codorean, Sorin Cristof (kinetotera­peut), Bogdan Stoica (analist video) şi Marius Ianuli (team manager) au avut teste pozitive. Cu toate că nu prezintă simptome, aceştia au intrat în izolare şi nu au făcut deplasarea în Serbia. În aceste condiții, FCSB va fi condusă de pe banca tehnică de fostul său antrenor, Bogdan Argeş Vintilă (actualment­e tehnicianu­l formației secunde a clubului – FCSB II). Acesta va fi ajutat de secundul Mihai Pintilii, cel care nu are însă licența PRO pentru a putea conduce din postura de principal. Totuşi, având în vedere situația extraordin­ară, UEFA le-a transmis roş-albaştrilo­r că orice persoană de pe lista A va putea da indicații în timpul partidei, indiferent dacă e sau nu antrenor. Ținând cont că la FCSB a fost depistat un focar de COVID-19, autorități­le din Serbia ar putea cere ca jucătorii şi oficialii să fie retestați. Conform protocolul­ui UEFA, rezultatul testelor trebuie să vină până cu 6 ore înainte de meci, iar o echipă trebuie să aibă cel puțin 13 jucători, inclusiv un portar, pentru a putea disputa un joc. În acest sezon al cupelor europene au existat două situații în care echipele au pierdut la „masa verde” meciurile din cauza coronaviru­sului. Iar acest lucru s-a întâmplat în principal din cauza legilor din țările în care urmau să evolueze. Din cauză că fizioterap­eutul a fost depistat cu COVID, Slovan Bratislava a pierdut la „masa verde” cu feroezii de la Klaksvik, iar FC Pristina, din Kosovo, a avut aceeaşi soartă cu Lincoln Red din Gibraltar. FCSB a mai fost afectată de coronaviru­s şi în luna august, când 4 fotbalişti ai roş-albaştrilo­r au fost testați pozitiv la COVID-19. Gigi Becali, patronul clubului, a anunțat că cele patru teste pozitive aparţineau jucătorilo­r Toma Niga, Răzvan Udrea, Alexandru Pantea şi Gabriel Simion. Partida dintre Backa Topola şi FCSB se va disputa în această seară, pe terenul sârbilor, cu începere de la ora 22:00. ■

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania