Romania Libera

RĂZBOI TOTAL LA BUCUREșTI: NICUșOR DAN A DESCRIS „CARACATIțA“INTERESELO­R DIN JURUL GABRIELEI FIREA

- petronel.tudor @romanialib­era.ro

Proaspăt ales cu o plângere penală din partea mai multor parlamenta­ri PSD, Nicușor Dan, candidatul PNL – USR – PLUS la funcția de primar general al Capitalei a ales atacul drept cea mai bună apărare.Nicușor Dan a prezentat într-o conferință de presă legăturile financiare pe care Gabriela Firea, actualul primar al Capitalei, le are cu neamuri, prieteni, oameni de încredere și diverși parteneri de afaceri, unii dintre ei puși în funcții cheie în societățil­e înființate de Primăria Capitalei în ultimii ani.

Au insistat să înființeze companiile municipale, declarate ilegale. Pentru a da un scop în viață acestor oameni și, mai ales, pentru că acești oameni, prin achiziții directe, să dea bani publici către alți prieteni din aceeași rețea. Este o schemă care a fost inițiată mai întâi la Voluntari și apoi adusă la Primăria din București.”

NICUȘOR DAN

Nicușor Dan a prezentat într-o conferință de presă legăturile financiare pe care Gabriela Firea, actualul primar al Capitalei, le are cu neamuri, prieteni, oameni de încredere și diverși parteneri de afaceri, unii dintre ei puși în funcții cheie în societățil­e înființate de Primăria Capitalei în ultimii ani.

„O să arăt care este gruparea care conduce, de fapt, Primăria Capitalei, gruparea adusă de gruparea Pandele-Firea. O să arăt că Bucureștiu­l este administra­t pe bază de cumetrie. Sunt promovați oameni care, fie sunt oameni de încredere, fie sunt neamuri, fie sunt parteneri de afaceri, fie sunt copii de vecini, de neamuri, de parteneri de afaceri. Oamenii aceștia nu trebuie să fi dovedit ceva în viață, e de ajuns să fie la locul potrivit și la momentul potrivit și, deodată, se pomenesc că sunt băgați în vreo 3-4 companii municipale și câștigă dublu față de un om care a muncit toată viața și lucrează 10 ore pe zi într-o multinațio­nală.”, a spus Nicușor Dan.

În opinia sa, acestea sunt motivele pentru care Capitala nu a fost în stare să atragă fonduri europene ori să rezolve una dintre problemele cele mai grave, traficul din București.

Înființare­a companiilo­r municipale, declarate ilegale în instanță, s-a făcut, acuză Nicușor Dan, tocmai pentru ca prin achizițiil­e publice directe să se scoată cu dedicație bani din bugetul Capitalei. „Au insistat să înființeze companiile municipale, declarate ilegale. Pentru a da un scop în viață acestor oameni și, mai ales, pentru că acești oameni, prin achiziții directe, să dea bani publici către alți prieteni din aceeași rețea. Este o schemă care a fost inițiată mai întâi la Voluntari și apoi adusă la Primăria din București. O să prezint 33 de nume astăzi, pe care le vedeți aici și invit presa să investighe­ze mai departe pe seama a ceea ce spunem noi aici și, bineînțele­s, să vină și cu alte nume, pentru că mai sunt.”, a precizat Nicușor Dan.

Personajel­e „caracatițe­i”

Personajul principal, în opinia lui Nicușor Dan, este fostul prefect de la 10 august, Speranța Cliseru, fostă colegă cu Florin Pandele în Dosarul Flota, unde au fost amândoi inculpați, pe vremea când aceasta era director comercial la Petromin iar soțul Gabrielei Firea era membru AGA din partea Fondului Proprietăț­ii de Stat. „Actualul șef al Poliției Locale, Mihai Daniel Rășică, vine direct din Poliția Locală Voluntari și pentru că este super competent este și președinte­le Consiliulu­i de Administra­ție la compania municipală străzi, poduri și pasaje, ca să aibă un venit suplimenta­r. De unde vine acest domn? Tatăl său a fost coleg, prieten și coinculpat în Dosarul Flota, cu Florin Pandele.”, spune Nicușor Dan.

Acesta ar fi cumpărat 12 mașini de topit zăpadă pe 12 companii, pentru a evita proceduril­e de achiziție publică și este implicat în dosarul mașinilor pentru Poliția Locală, unele dintre ele ajunse la angajați ai Primăriei, printre care și actualul viceprimar Aurelian Bădulescu.

„Să vedem acum, neamuri. Alina Tarcevschi este nașa cuplului FireaPande­le, directorul direcției statistici și strategii. Stăm bine!

Vine și ea din Prefectura județului Ilfov. În anul 2018 a câștigat 247 de mii de lei, adică aproape 4.000 euro pe lună, din PMB, din diferite funcții pe care le-a ocupat în PMB. Vica Nela Vrânceanu, sora mai mare a Gabrielei Firea, director executiv în Primăria Voluntari. A mai fost președinte­le unei companii municipale din Voluntari și a mai fost directorul unei direcții din Primăria Voluntari. Angelica Cobzaru, sora mai mică, de asemenea, a fost angajată în Primăria Voluntari, ce coincidenț­ă, nu este așa?”, și-a continuat dezvăluiri­le Nicușor Dan.

Candidatul PNL – USR – PLUS la funcția de primar general al Capitalei i-a mai amintit pe Sebastian Scarlat, partenerul de viață al Angelicăi Cobzaru, sora Gabrielei Firea, director la compania de pază și administra­tor la compania de străzi, Vasilica Georgiana Trifu, partenera de viață a unuia dintre nașii cuplului Pandele-Firea, director general al centrului pentru tineret al Municipiul­ui București, Laurenția Cătălina Gușavan, cea care conduce marile lucrări de infrastruc­tură ale Capitalei, cu un venit de 150.000 lei pe an, fost angajată la Urbanism în Primăria Voluntari, Simona Valentina Butacu, președinte organizați­ei de tineret a PSD București, director al companiei de tehnologia informație­i, cu un venit anual în 2019 de 180.000 lei.

 ??  ??
 ??  ?? Proaspăt ales cu o plângere penală din partea mai multor parlamenta­ri PSD, Nicușor Dan, candidatul PNL – USR – PLUS la funcția de primar general al Capitalei a ales atacul drept cea mai bună apărare.
Proaspăt ales cu o plângere penală din partea mai multor parlamenta­ri PSD, Nicușor Dan, candidatul PNL – USR – PLUS la funcția de primar general al Capitalei a ales atacul drept cea mai bună apărare.
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania