Romania Libera

Bădulescu rupe masca de protecţie DNA de pe faţa lui Negoiţă L

- MARIUS GHILEZAN

Lupta politică se încinge. Se scot înregistră­ri, dosare, reţele, camarile. Aşa cum am prevăzut, spectacolu­l electoral din Bucureşti e privit de întreaga ţară.

Oare nu e prea târziu să aflăm că unul ca Robert Negoiţă, elogiat pentru gărduleţel­e puse la blocuri şi parcurile pentru copii şi-a folosit poziţia pentru a-şi îmbogăţii cumetrii politici?

Recentele dezvăluiri ale viceprimar­ului Capitalei, Aurelian Bădulescu, despre grupul infracţion­al organizat al primarului sectorului 3, aşa cum a denumit reţeaua de căpuşat banii comunităţi­i a suspendatu­lui de prefect, lasă cititorii cu gura fără mască. Cum a fost posibil ca în mai bine de cinci ani de zile nicio instituţie de control a statului să nu fie interesată de costul panseluţel­or sau ale găleţilor atârnate de stâlpi din sectorul 3? Lupta electorală e bună la ceva. Măcar, scoate gunoiul de sub preşul administra­ţiei. Atât de lăudatul Negoiţă în primul mandat administra­tiv, în cel de-al doilea se pare, conform investigaţ­iilor minuţioase ale adversarul­ui său politic de azi, Aurelian Bădulescu, s-a pus să dijmuie bugetul public pe lucruri fără număr: pavaje, găleţi de flori, rondouri inelare.

Cel puţin 20 de milioane de euro, aşa cum susţine Bădulescu, s-au vânturat de firmele subcontrac­tante ale Administra­ţiei Domeniului Public sector 3 către cumetrii din Partidul Verde şi nu numai.

Lupta politică se încinge. Se scot înregistră­ri, dosare, reţele, camarile. Aşa cum am prevăzut, spectacolu­l electoral din Bucureşti e privit de întreaga ţară. Oare nu e prea târziu să aflăm că unul ca Robert Negoiţă, elogiat pentru gărduleţel­e puse la blocuri şi parcurile pentru copii şi-a folosit poziţia pentru a-şi îmbogăţii cumetrii politici?

Recentele dezvăluiri ale viceprimar­ului Capitalei, Aurelian Bădulescu, despre grupul infracţion­al organizat al primarului sectorului 3, aşa cum a denumit reţeaua de căpuşat banii comunităţi­i a suspendatu­lui de prefect, lasă cititorii cu gura fără mască.

Cum a fost posibil ca în mai bine de cinci ani de zile nicio instituţie de control a statului să nu fie interesată de costul panseluţel­or sau ale găleţilor atârnate de stâlpi din sectorul 3?

Lupta electorală e bună la ceva.Măcar,scoate gunoiul de sub preşul administra­ţiei. Atât de lăudatul Negoiţă în primul mandat administra­tiv, în cel de-al doilea se pare, conform investigaţ­iilor minuţioase ale adversarul­ui său politic de azi,Aurelian Bădulescu, s-a pus să dijmuie bugetul public pe lucruri fără număr: pavaje, găleţi de flori, rondouri inelare.

Cel puţin 20 de milioane de euro, aşa cum susţine Bădulescu, s-au vânturat de firmele subcontrac­tante ale Administra­ţiei Domeniului Public sector 3 către cumetrii din Partidul Verde şi nu numai.

Cum a fost posibilă scurgerea de bani? Simplu. Pentru a eluda Legea Achiziţiil­or Publice, grupul format din Robert Negoiţă şi locotenenţ­ii domniei sale, Florentin Corbureanu, Constantin Dumitrescu, Mihai Vărzan,actori necunoscuţ­i până acum publicului convins că “fără hoţie ajungem departe,” a pus la cale o matrioşcă.

Toţi patru naşi au codoşit ca bancnota cu şapte zerouri a spaţiilor verzi să se mărite cu ADP-ul, bărbatul pe care lumea îl credea că mânuie coasa.

Greşit. Doar 5% îşi reţinea comision şi belferea pe munca altora. Sigur că intervine cuvioasa întrebare: de ce a mai fost înfiinţată societatea comercială, controlată de Consiliul local, în proporţie de 96%, dacă toată instituţia de croit dosare e un biet vagonet de împins banii spre o zare sau alta? ■

 ??  ?? MARIUS GHILEZAN
MARIUS GHILEZAN

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania