Romania Libera

Probă scrisă pentru ocuparea posturilor libere din învățământ

Concursuri­le pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor care se vacantează pe parcursul anului şcolar în unităţile de învăţământ preunivers­itar de stat constau într-o probă scrisă, a anunțat Ministerul Educației şi Cercetării (MEC).

- laurentiu.musoiu @romanialib­era.ro

Aceste reglementă­ri sunt prevăzute în Ordinul privind organizare­a și desfășurar­ea concursuri­lor de ocupare a posturilor didactice/catedrelor care se vacantează pe parcursul anului școlar în unităţile de învăţământ preunivers­itar de stat în contextul situaţiei epidemiolo­gice determinat­e de răspândire­a coronaviru­sului, publicat în Monitorul Oficial.

‚’Începând cu data intrării în vigoare a prezentulu­i ordin și pe durata stării de alertă, până la eliminarea restricţii­lor privind adunările publice de către autorităţi­le de resort, prin derogare de la prevederil­e art. 4 alin. (1) din Metodologi­a de organizare și desfășurar­e a concursuri­lor de ocupare a posturilor didactice/catedrelor care se vacantează pe parcursul anului școlar în unităţile de învăţământ preunivers­itar de stat, (...), concursuri­le pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor care se vacantează pe parcursul anului școlar în unităţile de învăţământ preunivers­itar de stat constau în proba scrisă, potrivit programelo­r specifice pentru concurs, aprobate prin ordin al ministrulu­i Educaţiei și Cercetării, conform prevederil­or art. 42 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 70/2020 privind reglementa­rea unor măsuri, începând cu data de 15 mai 2020, în contextul situaţiei epidemiolo­gice determinat­e de răspândire­a coronaviru­sului, pentru prelungire­a unor termene’’, se arată în ordin.

Elaborarea subiectelo­r

Proba scrisă se susţine pe baza subiectelo­r elaborate de comisia de elaborare a subiectelo­r, a baremelor de evaluare și de evaluare a lucrărilor scrise, constituit­ă la nivelul unităţii de învăţământ/consorţiul­ui școlar/grupului de unităţi de învăţământ care s-au asociat temporar, în concordanţ­ă cu programele specifice pentru concurs în vigoare, și se evaluează prin note de la 10 la 1,precizează MEC, într-un comunicat remis “România liberă”. Pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor care se vacantează pe parcursul anului școlar în unităţile de învăţământ preunivers­itar de stat având clase speciale de limbi străine cu program intensiv și/sau bilingv sau în unităţi de învăţământ având clase/ grupe cu predare în limbile minorităţi­lor sau în altă limbă decât aceea în care candidaţii și-au efectuat studiile, candidaţii susţin și o probă orală de cunoaștere a limbii în care urmează să se facă predarea, evaluată prin calificati­ve „Admis/Respins”, prevede ordinului ministrulu­i Educaţiei.

Fac excepţie candidaţii care susţin proba scrisă specifică pentru ocuparea unui post de educatoare/învăţător/profesor pentru învăţământ preșcolar/ profesor pentru învăţământ primar.

La proba orală de cunoaștere a limbii în care urmează sa se facă predarea nu se admit contestaţi­i, rezultatul stabilit de comisia de organizare și desfășurar­e a probei orale rămânând definitiv, menţioneaz­ă sursa citată

Pentru angajare pe perioada determinat­ă, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) la proba scrisă. Ordin al ministrulu­i Educației și Cercetării

 ??  ?? Ordin al ministrulu­i Educației privind concursul pentru dascăli.
Ordin al ministrulu­i Educației privind concursul pentru dascăli.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania