Romania Libera

Ministerul educației a decis: Școlile cu secții de votare nu Mai priMesc elevi până Miercurea viitoare

În perioada 25 – 29 septembrie, activitate­a didactică în unitățile de învățământ desemnate secții de votare se va desfășura sută la sută în sistem online. Elevii revin în clase miercuri, 30 septembrie.

- petronel.tudor @romanialib­era.ro

Procesul instructiv-educativ, „față în față” va fi reluat în data de 30.09.2020, conform scenariilo­r aprobate de către comitetele județene/al municipiul­ui București pentru situații de urgență.”

MINISTERUL EDUCAȚIEI

Ministerul Educației și Cercetării a hotărât să închidă școlile în care vor fi amenajate spații pentru secțiile de vot la alegerile locale din 27 septembrie cu două zile înainte de ziua votului. Elevii și cadrele didactice din aceste unități școlare în care se studiază conform scenariulu­i verde (sută la sută în sălile de curs) sau scenariulu­i galben (o parte în școli, o parte on-line) vor trece vineri, 25 septembrie, luni, 28 septembrie, și marți, 29 septembrie, pe cursuri specifice scenariulu­i roșu, eminamente online. „Activitate­a didactică ce presupune prezența fizică a elevilor și a cadrelor didactice din unitățile de învățământ preunivers­itar în care sunt organizate secții de votare, se suspendă în perioada 25 – 29 septembrie. Aceasta se va desfășura exclusiv în sistem on-line. Această decizie a fost aprobată de ministrul educației și cercetării, Monica Anisie, printr-un ordin transmis spre publicare în Monitorul Oficial, în urma Hotărârii Comitetulu­i Național pentru Situații de Urgență nr. 46/2020.”, a anunțat miercuri la prânz Ministerul Educației și Cercetării.

În această perioadă, activități­le didactice în unitățile de învățământ aflate în situația mai sus menționată se vor realiza conform metodologi­ei privind desfășurar­ea activități­lor didactice prin intermediu­l tehnologie­i și internetul­ui, precum și pentru prelucrare­a datelor cu caracter personal, aprobată prin OMEC 5545/2020. Decizia de trimitere a tuturor elevilor spre învățământ­ul online s-a luat în urma discuțiilo­r pe care Monica Anisie le-a avut cu reprezenta­nți ai Asociației Comunelor din România, ai Asociației Orașelor din România, ai Asociației Municipiil­or din România și ai Uniunii Naționale a Consiliilo­r Județene din România.

Cum majoritate­a unităților școlare din mediul rural sunt folosite de fiecare dată când românii sunt chemați la urne, în perioada 25 – 29 septembrie în puține școli din țară se vor mai organiza cursuri cu elevi în săli. Problema este că în sute de unități de învățământ nici acum nu au ajuns tabletele promise elevilor pentru folosirea în învățarea de la distanță.■

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania