Romania Libera

Spitalul mobil Lețcani rămâne închis paciențilo­r cu forme severe Covid-19 care au nevoie de Terapie Intensivă

Cele 24 de paturi de Terapie Intensivă de la Spitalul Mobil de la Lețcani, Iași, rămân inutilizab­ile din cauza unei defecțiuni la stația de oxigen.

- Petronel.tudor @romanialib­era.ro

Promise ca funcțional­e încă de vineri cele 24 de paturi de terapie intensivă de la unitatea medicală mobilă de la Lețcani rămân doar o promisiune încă neonorată de autorități.

„Pe data de 16.10.2020 era planificat să se deschidă compartime­ntul de terapie intensivă din cadrul Compartime­ntului secției exterioare a Spitalului de Boli Infecțioas­e „Spital mobil Lețcani”, cu 24 de paturi. O defecțiune gravă a fabricii de oxigen face imposibilă punerea în funcțiune a acestei secții.”, a anunțat duminică Mihai Chirica, primarul municipiul­ui Iași.

Până la remedierea defecțiuni­i, la nivel local s-a luat decizia ca până la repararea instalație­i de oxigen de la Spitalul Lețcani să funcționez­e în regim special secția de Terapie Intensivă de la Secția ORL a Spitalului de Recuperare Iași. Perioada propusă de preluare a cazurilor critice începe de luni și este de circa 10 zile, condiționa­tă de remedierea instalații­lor de la Lețcani.

Pentru asigurarea condițiilo­r de funcționar­e se vor aduce, sub formă de împrumut, 6 ventilatoa­re și se vor detașa medici și asistenți medicali de ATI de la alte spitale.

Spitalul mobil de la Lețcani a primit începând de vineri primii pacienți cu forme ușoare și medii de COVID-19, însă zona de Terapie Intensivă, cea solicitată de medici în contextul creșterii numărului de infectări, rămâne închisă. ■

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania