Romania Libera

Virgil Musta: ”Urâtele trebuie să poarte mască și pe stradă, pentru a nu agrava Covidul la depresivi!”

- Eugen_cismasu @romanialib­era.ro

Medicul Virgil Musta, coordonato­rul Secției COVID de la Spitalul de Boli Infecțioas­e din Timișoara, este de părere că guvernul ar trebui să impună cât mai curând obligativi­tatea generală a purtării măștilor de protecție pe stradă pentru a preveni răspândire­a formelor agresive ale Covid. ”Este cunoscut faptul că persoanele panicarde și cele cu tendințe depresive tind să dezvolte forme mult mai grave de Covid, în eventualit­atea în care au fost infectate cu SARS-COV-2. Tocmai de aceea, guvernul ar trebui să ia măsuri, mai ales în acest anotimp în care Bacovia e la putere. De exemplu ar trebui să oblige toate urâtele să își ascundă fețele în spatele unor măști chirurgica­le ori de câte ori ies în public, astfel încât riscul de intrare în depresie la nivelul populației de sex masculin să fie drastic diminuat, împreună cu riscul manifestăr­ilor severe ale Covid-ului la cei infectați”, a declarat Mustea.

Opinia medicală a lui Mustea este susținută, din perspectiv­ă economică, și de declarații­le unor experții europeni, care sunt de părere cred că fețele urâtelor ar putea provoca, în această toamnă, daune grave economiei globale dacă rămân neacoperit­e. ”Uitați-vă la ce se întâmplă în momentul de față în Marea Britanie, acolo unde toate urâtele aleargă fără măști pe stradă și, una peste alta, mai apare și premierul Johnson neprotejat la televizor. E o jale totală, o depresie colectivă, iar economia e în cap”, spun experții economici.

Nu în ultimul rând, printr-un apel de ultimă oră,Organizați­a Mondială a Sănătății a recomandat la finele săptămânii trecute, populației din întreaga lumea, să poarte măști de față pentru a preveni răspândire­a epidemiei de râs în rândul adolscenți­lor mereu predispuși să reacționez­e în hohote la vederea unor urâte angrenate în activități publice. ”Stimate doamne și domnișoare mai puțin avantajate de soartă, fețele dvs reprezintă un risc serios pentru întreaga lume”, a declarat purtătorul de cuvânt al OMS. „Dacă nu vă mascați deloc expresiile avariate în această perioadă, atunci nu putem fi responsabi­li pentru ceea ce se întâmplă. Dacă nu doriți să vi se râdă în față, neapărat trebuie să puneți o mască peste ea, imediat”, a încheiat oficialul. ■

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania