Romania Libera

EURO S-AR PUTEA JUCA ÎNTR-O SINGURĂ ȚARĂ

Președinte­le UEFA, Aleksander Ceferin, dă asigurări că turneul final al Euro 2020 se va disputa anul viitor, dar admite că numărul de orașe gazdă s-ar putea reduce din cauza pandemiei.

- Catalin.mihai @romanialib­era.ro

După ce tricolorii au ratat orice șansă de a fi prezenți la Campionatu­l European de fotbal de anul viitor, România ar putea primi o nouă lovitură. În ultimul interviu acordat, șeful UEFA, slovenul Aleksander Ceferin, a dat de înțeles că forul european se gândește la o soluție de avarie, în care Euro 2020 să se desfășoare în mai puține țări decât era prevăzut inițial.Totul depinde însă de modul în care va evolua pandemia de coronaviru­s. „Suntem absolut siguri că Euro va avea loc anul viitor, dar trebuie să spun că în loc de 12 țări s-ar putea juca în 11 ţări,în opt,cinci sau doar una singură”, a declarat Ceferin pentru postul spaniol de televiziun­e Movistar+. Președinte­le UEFA nu știe însă dacă publicul va putea avea acces la partidele de anul viitor:

„Singura necunoscut­ă este dacă va fi cu un public limitat pe stadioane, cu tribune pline sau fără spectatori. Ne gândim la soluţii fără fani sau cu un grad de ocupare a stadioanel­or de 30%, 50%, 70%”.

Pe plan sanitar, oficialul sloven a salutat protocoale­le introduse de UEFA: „Din luna august, noi am organizat peste 420 de meciuri internaţio­nale, vorbesc doar de meciuri sub egida UEFA, fără niciun incident notabil”. Euro 2020, ediţie aniversară care urma să celebreze 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfășura în 12 orașe: București, Baku (Azerbaidja­n), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia) și Bilbao (Spania). Pe Arena Națională se vor juca trei partide din Grupa C a Campionatu­lui European din 2021, plus o optime de finală. ■

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania